RUGBI
Esports 29/09/2019

Gal·les aconsegueix una soferta victòria davant Austràlia a la Copa del Món de Rugbi

Els australians, que han reaccionat, s'han quedat a un sol pas de la remuntada (25-29)

Els jugadors de Gal·les celebren el triomf contra Austràlia

TòquioGal·les ha superat Austràlia per 25-29 a la Copa del Món de Rugbi del Japó, en un apassionant duel entre dos dels favorits al torneig que ha sigut molt competit fins a l'últim sospir.

Els Dracs Vermells han aconseguit mantenir l'ampli avantatge que havien aconseguit en el primer parcial (8-23) i contenir l'empenta australiana en la segona part (17-6), cosa que els permet prendre la davantera en el grup D per passar a la fase final.

Austràlia arribava al partit amb lleugers retocs després de derrotar Fiji en el primer partit, mentre que Gal·les també ha introduït algunes variacions després d'imposar-se a Geòrgia. Els gal·lesos, que es van proclamar campions del Grand Slam aquest any, han sortit amb més convicció per endur-se aquest duel de titans en un estadi de Tòquio pràcticament ple per a l'ocasió.

Tot just transcorreguts 30 segons Dan Biggar ha anotat un 'drop goal' (0-3), el més ràpid fins ara en la història dels campionats mundials. Biggar ha xutat l'oval cap a la banderola perquè el recollís de manera espectacular i convertís en 'try' Hadleigh Parkes, al qual s'hi ha sumat una conversió de Biggar (0-10).

Els Wallabies han començat a reaccionar amb una bona jugada de banda a banda convertida en assaig per Ashley-Cooper (5-10, minut 20), encara que Bernard Foley ha desaprofitat la conversió. Foley sí que ha aconseguit convertir un penal al minut 28 (8-10), durant una intensa fase del partit en què els dos equips mesuraven la velocitat de les seves ales i la fermesa de les seves defenses.

En el tram final de la primera meitat, dos penals materialitzats per Rhys Patchel i una escapada per la banda de Gareth Davies seguida d'una altra conversió de Patchel han permès als gal·lesos marxar a vestidors amb un avantatge notable (8-23). No obstant això, Austràlia ha sortit amb més força en el segon temps, i l'intercanvi de cops semblava decantar el partit de la seva banda. Primer ha anotat Gal·les amb un nou 'drop goal' de Patchel, i després una treballada jugada dels Wallabies que ha materialitzat en 'try' Petti i posteriorment ha convertit Matt Toomua ha deixat el marcador en 15-26. Una llarga contesa entre la defensa gal·lesa i la davantera oceànica ha donat lloc a un altre assaig australià de Michael Hooper al minut 61, que al costat de la conversió de Toomua els deixava només a un 'try' de la remuntada (22-26).

Tot era en l'aire als últims deu minuts, durant els quals els dos equips han sumat punts de tres en tres amb penals, però la fe australiana no ha sigut suficient contra les fortes línies defensives gal·leses i els oceànics han vist com se'ls escapava el partit per només quatre punts.

Austràlia i Gal·les seran els pròxims rivals de l'Uruguai els dies 5 i 13 d'octubre, en dos partits que semblen clau per les opcions dels Teros de passar a quarts. Els Wallabies, que també s'han d'enfrontar encara a Geòrgia, se situen provisionalment segons del grup per darrere dels Dracs Vermells, que al seu torn tenen pendent un altre partit davant Fiji.