Sis Nacions
Esports 23/02/2019

Gal·les posa en dubte l’hegemonia anglesa al Sis Nacions (21-13)

Els gal·lesos remunten un partit decisiu i espectacular en els últims minuts i capgiren la classificació del Sis Nacions

Ferran Vital
Gal•les posa en dubte l’hegemonia anglesa al Sis Nacions (21-13)

Anglaterra tenia una ocasió d’or d’encarrilar definitivament el campionat del Sis Nacions al Millenium Stadium de Cardiff, feu de l’etern rival gal·lès, tot just en la tercera jornada del campionat. I és que el XV de la Rosa arribava líder destacat després de les sonades victòries contra Irlanda a Dublín (20 a 32) i el correctiu que li va aplicar a França a Twickenham (44-8).

Els anglesos han sortit molt ben plantats tàcticament a la gespa del Millenium Stadium i han sabut controlar molt bé el temps del partit, anul·lant els perills ofensius dels gal·lesos i la seva perillosa i elèctrica línia de tres quarts, cosa que els ha permès encarrilar el partit durant els primers quaranta minuts de partit, que han acabat amb un clar 3 a 10 al marcador gràcies a un assaig de Tom Curry.

La reacció gal·lesa ha sigut efectiva al segon temps, que han retallat distàncies al marcador gràcies a dos cops de càstig transformats per Ancombe, però l’ofici del paquet de davanters anglès i l’encert d’Owen Farrell de cara a pals han salvaguardat l’avantatge del XV de la Rosa durant els primers minuts de la represa.

Però quan Anglaterra semblava tenir el partit sota control ha arribat la resposta gal·lesa en forma de tempesta: a deu minuts pel final Cory Hill aconseguia anotar un assaig que posava per davant els locals, i a les acaballes del partit Josh Adams ha tornat a perforar la defensa anglesa, molt castigada físicament, col·locant el marcador al 21 a 13 final.

Amb aquest resultat Gal·les es converteix en el nou líder del Sis Nacions amb dotze punts, seguit dels anglesos, que en sumen deu. Amb tot, el calendari de Gal·les és més difícil que el d’Anglaterra, ja que els del Drac han de visitar Edimburg i rebre Irlanda a casa, mentre que el XV de la Rosa jugarà com a local els dos últims partits contra Itàlia i Escòcia, els dos equips més dèbils del campionat.

A l’altre partit de la jornada França ha derrotat Escòcia a París per 27 a 10 i han sumat un punt bonus ofensiu en haver anotat quatre assajos, i han consolidat l’equip gal en la tercera posició del torneig, amb onze punts.