Mundial de Rugbi
Esports 28/09/2011

Geòrgia derrota Romania en un duel entre seleccions de segon nivell (25-9)

El conjunt del Caucas ha sigut superior al dels Carpats en un xoc de davanteres. L’efectivitat en els xuts a pals marca la diferència entre dos equips molt similars

Ferran Vital
2 min
El romanès Florin Surugiu és placat per dos jugadors de Geòrgia.

BarcelonaEl petit estadi Arena Matawatu de la ciutat de Palmerston North ha sigut l’escenari del partit entre dos equips Tier II (segon nivell internacional) que es coneixen sobradament: Geòrgia i Romania.

Geòrgia i Romania juguen un rugbi similar, amb predomini físic i tàctic sobre la creativitat i la imaginació, on les davanteres són l’ànima i els que decideixen quan i per on jugar. La major part dels jugadors georgians i romanesos juguen a les millors lligues europees, especialment al Top 14 francès o la segona divisió gal·la.

La primera meitat ha sigut un xoc de davanteres constant, on cap de les dues donava la menor facilitat a la davantera rival, i per on els dos equips han comès faltes defensives que els xutadors d’ambdós equips s’han encarregat de transformar. El georgià Merab Kvirikashvili (jugador del Section Paloise, de la Pro D2 francesa) ha anotat quatre xuts a pals, mentre que el seu col·lega romanès Marin Danut Dumbrava n’ha anotat dos. Amb el resultat de 12 a 6 pels del Caucas s’ha arribat a la mitja part.

A la segona meitat s’ha vist una Geòrgia una mica més imaginativa que no pas el seu rival, que ha intentat progressar cap a la 22 rival utilitzant el cap a més dels ronyons. Entre els georgians convé destacar la feina de Mamuka Gorgodze, jugador del Montpellier del Top 14 francès. Gorgodze (conegut a l’hexàgon gal com "l’animal", "la bèstia" o "Gorgodzilla") ha sigut designat home del partit gràcies al seu assaig (únic del partit) al minut 56, després d’una jugada de pick and go marca de la casa, que Merab Kvirikashvili s’ha encarregat de transformar.

Encara hi ha hagut temps perquè els georgians transformessin dos penals més i els romanesos un darrer a les acaballes del partit, que han deixat el marcador en un clar 25 a 9 per Geòrgia. Amb aquest resultat, l’equip del Caucas ha aconseguit la segona victòria en una Copa del Món en tota la seva història, i somia amb el tercer lloc del grup (que dóna la classificació automàtica per a la propera Copa del Món) si guanya l’Argentina en el darrer partit de la fase de grups, aquest cap de setmana. Per la seva banda, Romania marxa d’una altra Copa del Món amb un ple de derrotes, però havent millorat prou la seva imatge, especialment en el primer partit de grup, contra Escòcia.

stats