Sis Nacions
Esports 27/02/2011

Irlanda derrota Escòcia a domicili i manté les opcions de guanyar el Sis Nacions (18-21)

Tot i que el partit no ha estat brillant, ha mantingut l'emoció fins al final ja que els locals han anotat 9 punts en tan sols 13 minuts

Mike Ross (Irlanda) intenta marxar amb la pilota en el partit contra Escòcia

EdinburgMalgrat la bona punteria d'Escòcia al seu estadi, Irlanda s'ha adjudicat un partit on "només" han aconseguit anotar per mitjà d'assajos i les posteriors transformacions. Un resultat que impedeix als escocesos sumar la primera victòria del torneig.

El partit d'aquesta tarda de diumenge a Murrayfield no ha estat excessivament brillant, però ha mantingut l'emoció fins al final ja que els locals han aconseguit nou punts per mitjà de dos cops de càstig -Paterson i Parks- i un drop de Parks en tan sols 13 minuts.

Irlanda ha dominat el partit amb tres assajos: Heaslip, al minut 5; Reddan, al 28; i O'Gara, al 53, quan els seus rivals tenien Jacobsen expulsat. L'assaig aconseguit per O'Gara ha culminat una fase de superioritat dels verds al començament de la segona meitat. De fet, ha semblat que els visitants donaven per acabat el partit en aquell moment, quan han aconseguit un màxim avantatge de 12 punts i veien els escocesos incapaços de remuntar el partit.

Però, mica en mica, Escòcia ha anat entrant al partit, gràcies en part a la quantitat de cops de càstig que els rivals els permetien xutar. I ha estat a base de transformar aquestes accions que han estat a punt d'emportar-se el partit.

Només la veterania dels jugadors del trèvol, entre ells el mitja-melé Stringer, i un error en el servei de banda quan el partit estava a punt d'acabar, ha permès Irlanda mantenir les opcions d'alçar-se amb la victòria final.

A la classificació, Irlanda empata a la punta amb Gal·les i França, amb dues victòries en tres partits; tots per darrere d'Anglaterra, que aquest dissabte es va imposar als francesos a Londres.

Escòcia 18 – Irlanda 21

ESCÒCIA: Jacobsen, Ford, Low, Gray, Kellock, Brown, Barclay, Beattie, Jackson, Evans, Lamont, De Luca, Walker i Paterson.

IRLANDA: Healy, Best, Ross, O'Callaghan, O'Connell, O'Brien, Wallace, Heaslip, Reddan, O'Gara, Earls, D'Arcy, O'Driscoll, Bowe i Fitzgerald.

MARCADOR: 0-7, (5') assaig de Heaslip, transformat per O'Gara. 3-7, (16') cop de Paterson. 6-7, (18') cop de Paterson. 6-14, (28') assaig de Reddan, transformat per O'Gara. 9-14, (32') cop de Paterson. 9-21, (53') assaig i transformació d'O'Gara. 12-21, (58') cop de Parterson. 15-21, (66') cop de Parks. 19-21, (71') drop de Parks

ÀRBITRE: Nigel Owens (Gal·les). Expulsió de 10 minuts a Jacobsen (44').

ESTADI: Murrayfield, a Edimburg (Escòcia). Ple absolut.