Rugbi
Esports 09/03/2013

Irlanda i França empaten a Dublín (13-13)

Finalment França no guanyarà la cullera de fusta, ja que sumarà un punt pel seu empat a Dublín contra una Irlanda que ha funcionat a batzegades

Ferran Vital
Imatge del partit entre Irlanda i França, del Sis Nacions de rugbi

BarcelonaL'estadi de Lansdowne Road, a Dublín, era l'escenari del partit entre Irlanda i França, dues grans potències europees en hores baixes. En joc res més que l'honor, ja que cap dels dos equips tenia opcions matemàtiques de lluitar pel títol. Especialment sagnant era la situació dels francesos, que havien perdut tots els seus partits de l'actual torneig i que ja igualaven la seva pitjor ratxa de la història, que datava de l'any 1958. A més a més, el partit possiblement hauria de ser el darrer partit de Brian O'Driscoll a Dublín defensant els colors irlandesos, ja que certs rumors apunten a la seva retirada al finalitzar aquest any.

Els irlandesos han començat molt millor el partit, dominant tots els aspectes del joc, davant una França acomplexada. Als deu minuts de joc Irlanda anotava el seu primer assaig -convertit per Jackson- mitjançant una acció col·lectiva dels seus davanters, molt superiors als seus rivals els primers minuts de joc. El mateix Jackson anotava dos cops de càstig minuts més tard, castigant a uns francesos que no mostraven cap símptoma de reacció sobre la gespa i que només han pogut sumar mitjançant un cop de càstig aïllat transformat per Michalak. Al descans s'arribava amb un marcador de 13 a 3 a favor del XV del Trèvol.

El segon temps ha seguit amb la mateixa dinàmica, ja que França era incapaç de contestar el domini del joc irlandès, fins que Morgan Parra ha aparegut per endreçar el joc d'atac gal. Precisament ha estat el propi Parra qui ha anotat un cop de càstig que retallava distàncies contra el seu rival. Per instants, França ha recuperat algunes de les seves sensacions i el seu nivell de joc. Als darrers minuts els francesos han pressionat molt als irlandesos, obligant als homes del Trèvol a tancar-se dins del seu propi camp. En un final d'infart, França ha anotat un assaig a cinc minuts del final mitjançant Picamoles, que Michalak transformava, empatant el partit a 13 punts, resultat amb el que s'ha arribat al final del partit.

Amb aquest empat, França es lliura de la cullera de fusta i d'empitjorar la seva pitjor ratxa al torneig, que data de l'any 1958. Per contra, Irlanda s'acomiada de qualsevol opció de lluitar pel títol, alhora que irònicament sembla fer un darrer homenatge al seu 13 més famós, Brian O'Driscoll, amb un empat a tretze punts. Irlanda s'ha mostrat com un equip inconstant, irregular i un pèl anàrquic, que funciona massa a batzegades.