RUGBI
Esports 27/09/2011

Itàlia manté viu el seu somni americà (27-10)

Els italians s'imposen als Estats Units i sumen el bonus que els permet seguir somiant amb els quarts de final

Ferran Vital
Itàlia ha superat els Estats Units.

BarcelonaEls italians han sobrepassat les àguiles americanes al partit disputat al Trafalgar Stadium de la ciutat de Nelson en un bon partit col·lectiu. Era el darrer partit per a les àguiles americanes, que marxaran de Nova Zelanda havent demostrat l'ascens de nivell progressiu del rugbi als Estats Units.

El partit ha començat amb una Itàlia intractable, que ha anotat de seguida mitjançant un assaig de Sergio Parisse que Mirco Bergamasco ha transformat entre pals per anotar el 7 a 0. Els nord-americans han contestat al minut 18 amb una bona jugada col·lectiva d'atac que ha acabat amb un assaig de Chris Wales que el mateix jugador ha transformat, situant de nou l'empat al marcador. Però amb el pas dels minuts el domini posicional i el gran joc de davanters de l'azzurra s'han traduït en punts: xut a pals transformat per Mirco Bergamasco, assaig de Luciano Orquera (jugador del Brive francès) i un altre assaig anotat a punt del descans pel gran capità, el carismàtic pilar Martín Castrogiovanni. El primera línea del Leicester ha culminat una gran jugada de força i potència, i ha deixat el marcador en un 20 a 10 pels italians a la mitja part.

Durant la segona meitat els italians han dominat el partit a plaer, neutralitzant les accions ofensives dels americans, amagant-los l'oval i tancant-los en el seu camp. Els americans han comès una infracció en una melé a cinc metres de la seva marca en obstaculitzar l'avanç contrari i ensorrar la formació, i l'àrbitre ha penalitzat les reiterades faltes defensives dels americans (incapaços de contenir davanters com Catsrogiovanni, Ghirladini, Perugini, Lo Cicero o Fabio Ongaro) amb un assaig de càstig que el mateix Mirco Bergamasco ha transformat. Resultat final de 27 a 10 pels italians, que sumen el bonus ofensiu i segueixen somiant a donar la sorpresa en el darrer partit de grup d'aquest proper diumenge contra Irlanda per passar als quarts de final per primer cop a la història.