Sis Nacions
Esports 12/03/2011

Itàlia fa història derrotant França per primer cop al Sis Nacions de rugbi (22-21)

Un cop de càstig transformat per Mirco Bergamasco ha permès que Itàlia superi França per primer cop al Sis Nacions i sumi la primera victòria d'aquesta edició

L'italìa Bergamasco intenta escapar-se dels francesos Clerc (e) i Trinh-Duc

RomaUn cop de càstig transformat per Mirco Bergamasco, a cinc minuts del final, ha donat un triomf històric a Itàlia sobre França (22-21), el primer sobre els francesos en la història del Sis Nacions i que també suposa la primera victòria dels azurri en aquesta edició.

Sens dubte, un resultat important per als italians ja que, a més, aquest partit estava marcat pels actes de celebració del 150è aniversari de la Unificació Italiana que tindran lloc al país transalpí aquesta setmana vinent.

Una victòria molt treballada contra una França que ha decebut una mica i que ja havia caigut derrotada a la tercera jornada en la visita que va fer al camp d'Anglaterra. Tot plegat fa que el 15 del Gall digui pràcticament adéu a les opcions de revalidar el torneig.

De la mateixa manera que també evita que Itàlia s'emporti la Cullera de Fusta, el títol honorífic -i poc agradable- que s'emporta aquella selecció que acaba el Sis Nacions sense haver guanyat cap partit.

Itàlia, amb set novetats respecte a l'equip que havia caigut derrotat contra Gal·les, només havia estat per davant del marcador al minut 2, gràcies a un cop de càstig executat per Mirco Begamasco (3-0). A més, ha hagut de remuntar un 6-18 a l'inici del segon temps.

Però en només dotze minuts, una marca transformada d'Andrea Masi (que ha estat designat el jugador del partit) i dos xuts de càstig de Bergamasco deixaven el marcador amb un ajustat 16-18 al minut 64.

Semblava que Franca despertava de la letargia amb un cop de càstig transformat per Parra (16-21, 68'), però el coratge i la força dels italians han pogut doblegar els francesos amb dos xuts de Bergamasco (22-21). Els últims cinc minuts han estat marcats per l'atac desesperat de França, que ha topat amb una Itàlia consistent que ha aturat les envestides rivals fins al xiulet final.

Itàlia 22 – França 21

ITÀLIA: Andrea Masi, Tommaso Benvenuti, Gonzalo Canale, Gonzalo Garcia, Mirco Bergamasco, Luciano Orquera (Burton, m.59), Fabio Semenzato, Sergio Parisse, Robert Barbieri (Derbyshire, m.59), Alessandro Zanni, Carlo Antonio Del Fava, Santiago Dellapè (Geldenhuys, m.52), Martin Castrogiovanni, Carlo Festuccia (Ghiraldini, m.48), Andrea Lo Cicero (Perugini, m.48).

FRANÇA: Maxime Medard; Yoann Huget, Aurelien Rougerie, Yannick Jauzion (Traille, m.71), Vincent Clerc; Francois Trinh-Duc, Morgan Parra; Sebastien Chabal (Harinordoquy, m.57), Julien Bonnaire, Thierry Dusautoir; Lionel Nallet (Thion, m.57), Julien Pierre; Nicolas Mas (Ducalcon, m.41), William Servat (Guirado, m.60), Sylvain Marconnet.

ÀRBITRE: B. Lawrence.

MARCADOR: Marca (A. Masi, m.59); Transformació (M. Bergamasco, m.60); Cops (M. Bergamasco, m.2, 24, 62, 64 i 75).

FRANÇA: Marques (V. Clerc, m.15 i M. Parra, m.50); Transformació (M. Parra, m.51); Cops (M. Parra, m.21, 45 i 68).

ESTADI: Flaminio de Roma, ple absolut.