Esports 05/02/2017

Itàlia naufraga a Roma contra Gal·les (7-33)

La selecció gal·lesa s'emporta la victòria de l'Olímpic de Roma després d'un gran segon temps, en què ha remuntat davant una Itàlia que ha resistit durant una hora els atacs visitants

Ferran Vital
Itàlia naufraga a Roma contra Gal•les (7-33)

Itàlia començava el Sis Nacions amb el cartell de ventafocs del campionat en la divuitena edició en què participa. Després de divuit anys, encara hi ha algunes veus discordants que dubten que l'entrada d'Itàlia hagi sigut positiva, i fins i tot s'havia proposat la possibilitat d'incloure-hi un sistema de promoció d'ascens entre el darrer classificat del Sis Nacions i el guanyador del Sis Nacions B.

Aliens a la polèmica, italians i gal·lesos s'han enfrontat en una tarda plujosa a l'Olímpic de Roma en el que havia de ser un partit poc igualat, en el qual els gal·lesos sortien amb el cartell de clars favorits. I tot i que el marcador digui el contrari (7 a 33), la selecció italiana ha estat sòlida i ha frenat els gal·lesos durant 60 minuts.

Durant els primers 40 minuts els italians han dominat el temps i l'espai a la gespa de l'Olímpic de Roma. La davantera transalpina, comandada per un imperial Parisse, ha aturat totes les ofensives gal·leses i ha aconseguit avançar en camp contrari a cops de ronyó fins a arribar a perforar la zona de marca rival de la mà d'Edoardo Gori. Els gal·lesos, per la seva banda, només han pogut anotar mitjançant un xut a pals transformat per Halfpenny que ha deixat el marcador en un parcial de 7 a 3 al descans.

El guió del partit ha canviat radicalment desprès del descans. Tres cops de càstig transformats per Leigh Halfpenny al començament del segon temps posaven els visitants per davant per primer cop a l'electrònic, i això ha envalentint els gal·lesos per imposar la seva llei. Així han arribat tres assajos gairebé consecutius de la mà de Jonathan Davies, Liam Williams i George North que Halfpenny ha convertit entre pals, cosa que ha deixat el marcador final en un clar 7 a 33.

Gal·les suma els quatre punts –però no obté el punt 'bonus' ofensiu– i queda empatada al capdavant de la classificació amb Escòcia i Anglaterra, tot i que liderarà la taula durant tota la setmana gràcies als punts aconseguits.