SIS NACIONS
Esports 05/02/2011

Irlanda pateix de valent per guanyar a una Itàlia que frega la victòria (11-13)

Itàlia s'ha quedat ben a prop per derrotar per primer cop en la seva història a Irlanda al Sis Nacions, però un xut del veterà O'Gara ho ha evitat.

Toni Padilla
L'italià Kristopher Burton (esquerra) és agafat per l'irlandès Gordon D'Arcy; en l'Itàlia-Irlanda del 6 nacions de rugbi

BarcelonaUn drop del veterà Ronan O'Gara en els darrers minuts de partit ha donat a Irlanda un agònic triomf a l'estadi Flaminio de Roma. Irlanda, amb moltes baixes i confiant en un bloc molt veterà, ha demostrat estar massa lluny dels aspirants al títol.

Itàlia, millorada en defensa i oferint un joc físic que ha ofegat l'atac irlandès, s'ha quedat més a prop que mai de guanyar per primer cop al XV del trèvol. A falta de quatre minuts per la fi del matx, un assaig de McLean (australià amb passaport italià) situava els locals per davant (11-10), però O'Gara ha salvat una Irlanda plena de dubtes amb un drop salvador als 78 minuts. Itàlia fins i tot ha gaudit d'una darrera oportunitat per sumar Irlanda a la llista de seleccions del Sis Nacions a les quals ja ha derrotat (llista on hi ha Escòcia i Gal·les). El drop final però, s'ha quedat curt.

Irlanda segueix sense trobar relleu a la generació que va guanyar el Grand Slam ara fa dos anys. Ahir, l'equip tenia una mitjana de 35 partits internacionals a sobre, i de fet, l'assaig va ser d'O'Driscoll, i el xut final d'O'Gara, dos veterans de la vella guàrdia.

Itàlia, liderada per Parisse i Mirco Bergamasco, ho ha donat tot amb un inici fort de partit que ha fet patir de valent els irlandesos, que al descans perdien després d'haver topat un cop i un altre amb la defensa local, amb un joc de mans feble.

L'assaig d'O'Driscoll a l'inici del segon temps ha permès a Irlanda respirar, però en lloc de sentenciar, va aguantar fins a patir el cop de l'assaig de McLean. Finalment però, Irlanda va endur-se el triomf, tot i que és el triomf més curt que obté en les seves sis visites a un estadi Flaminio on cada cop costa més guanyar.

La propera jornada, Itàlia visita Twickenham per trobar-se amb l'Anglaterra de Martin Johnson, i Irlanda rep els francesos en el primer partit del Sis Nacions a l'Aviva Stadium de Dublin.

Itàlia 11-13 Irlanda

Itàlia: McLean, Masi, Canale, Sgarbi, Mirco Bergamasco, Burton, Gori; Perugini, Ghiraldini, Castrogiovanni, Dellape, Geldenhuys, Sole, Zanni, Parisse (cap)

Substituts: Ongaro, Lo Cicero, Del Fava, Bernabo, Canavosio, Orquera, Garcia

Assaigs: McLean

Xuts a pals: Bergamasco (2)

Irlanda: Fitzgerald, McFadden, O'Driscoll (cap), D'Arcy, Earls, Sexton, O'Leary; Healy, Best, Ross, O'Callaghan, O'Connell, Leamy, Wallace, O'Brien

Substituts: Cronin, Court, Cullen, Jennings, Reddan, O'Gara, Wallace.

Assaigs: O'Driscoll