Rugbi
Esports 10/01/2012

Marc Delpoux dirigirà la USAP la propera temporada

L'actual entrenador del Bordeus serà l'home encarregat de reconstruir l'equip català a partir de la propera temporada. En Delpoux havia estat jugador de la USAP entre 1992 i 1996

Ferran Vital
2 min

BarcelonaDesprés de diverses setmanes de rumors i especulacions, el president de l'entitat catalana, el senyor Paul Goze, ha anunciat que en Marc Delpoux (Narbona, 1963) serà el tècnic de la USAP per les dues properes temporades. D'aquesta manera, els entrenadors Bernard Goutta i Christophe Manas ocuparan la banqueta dels de Perpinyà fins al mes de juny, i no serà fins un cop finalitzada la temporada que el tècnic de Narbona prengui el control de la direcció esportiva de la USAP. Cal recordar que els tècnics interins Bernard Goutta i Christophe Manas eren els ajudants del tècnic destituït al novembre de l'any passat, en Jacques Delmas.

Amb el fitxatge de Marc Delpoux, el president del club de Rosselló busca trobar una certa pau social i la tranquil·litat esportiva necessària per superar els entrebancs que han portat a la USAP a la part baixa de la classificació, lluny de les posicions que donen accés al Play-off pel títol i de les que asseguren la classificació automàtica per la Heineken Cup, màxima competició de clubs a nivell europeu.

Val a dir que en Marc Delpoux va ser jugador de la USAP entre 1992 i 1996. Retirat prematurament per una lesió abdominal, va començar la seva trajectòria com a tècnic a la temporada 2003-2004, al capdavant del Narbona, el club de la seva ciutat natal, a la segona divisió francesa. L'any 2006 en Delpoux va abandonar el Narbona per provar fortuna al rugbi italià, amb el Calvisano. La bona feina al capdavant del club de la Llombardía (va guanyar la lliga italiana al 2008 desplegant un rugbi atractiu, valent i elegant) li va valer per cridar l'atenció dels dirigents del Bordeus, club que va començar a dirigir al 2008, quan encara militava a la segona divisió francesa. La passada temporada va aconseguir l'ascens al Top14 (primera divisió de rugbi a França) gràcies a un bloc molt ben endreçat defensivament i efectiu en el joc a la mà, i enguany ha consolidat el seu club entre els deu primers classificats (per davant de la USAP entre altres).

El que encara no ha transcendit és el nom dels seu ajudants de cara a la propera temporada, però tot sembla indicar que no compta amb els actuals Goutta i Manas per al seu staff.

stats