Rugby Championship
Esports 08/09/2012

Nova Zelanda guanya patint en excés contra una gran Argentina (21-5)

Els argentins signen el seu millor partit en l'actual edició del Rugby Championhip. Els "All Blacks" no han pogut contrarestar la defensa dels "Pumas" durant més d'una hora, i només el desgast físic ha permès als campions del món emportar-se el partit.

Ferran Vital
3 min
Richie McCaw (Nova Zelanda) intenta placar Juan Martín Hernández (Argentina)

BarcelonaEls All Blacks i l'Argentina s'han enfrontat sota la pluja, el vent i el fred del Westpac Stadium de Wellington. Els neozelandesos arribaven a aquest partit com a líders i amb mig campionat a la butxaca després d'haver guanyat de forma contundent als grans rivals australians en les dues primeres jornades del torneig. Per la seva banda, els "Pumas"arribaven al partit amb la confiança d'haver estat capaços d'empatar (i fins i tot podien haver guanyat) als "Springboks" sud-africans en la jornada anterior. A més a més, el partit suposava el retorn del tècnic Graham Henry a Nova Zelanda, aquesta vegada com a assessor tècnic dels "Pumas".

Nova Zelanda presentava algunes novetats al seu XV inicial, com la inclusió d' Aaron Cruden i Julien Savea al lloc de Dan Carter i Hosea Gear, respectivament. El partit ha començat amb el domini posicional dels "All Blacks", que han anotat tres punts gràcies a un xut a pals transformat per Aaron Cruden, però en el primer atac dels "Pumas", els argentins han arribat a la 22 rival gràcies a una badada de Ma'Nonu i han aconseguit fer recular la defensa neozelandesa gràcies a una sèrie d'agrupaments vora la zona d'assaig. Finalment, el doctor Rodrigo Roncero ha estat capaç d'anotar l'assaig pels argentins (no convertit), que posava per davant al marcador a l'equip visitant (3-5) al minut 13.

Els "All Blacks" no han perdut de vista el partit i han contestat al joc que els plantejava Argentina (pressió asfixiant, joc a camp contrari, llargs xuts a seguir...) i han sabut mantenir el cap i la sang freda. Cruden tornava a posar per davant als neozelandesos mitjançant un cop de càstig, per bé que els "Pumas" no s'han arronsat gens ni mica i no han perdut en cap moment les seves opcions. De fet, l'Argentina que s'ha vist al llarg del primer temps supera, i molt, a l'Austràlia que s'havia enfrontat als neozelandesos fins al moment. Al descans s'arribava amb un parcial de 6 a 5 pels "All Blacks" que sorprenia a tothom.

El segon temps ha començat amb una mica de retard, ja que les llums del Westpac Stadium de Wellington s'han apagat al descans, i han trigat més de quinze minuts en tornar. Aquest contratemps ha permès que els jugadors entressin al camp molt més freds i el ritme del partit fos més baix que al primer temps.

Els primers en anotar al segon temps han estat els "All Blacks", als deu minuts de la represa, gràcies a un cop de càstig transformat per Aaron Cruden, que posava el seu equip quatre punts amunt (9 a 5). Després d'un parell d'errades de cara a pals dels argentins, els "All Blacks" s'han fet amb el control de l'oval i fruit de possessions més llargues i variades els neozelandesos han trencat la defensa argentina de la mà de Julian Savea, un jove aler que sovint és comparat amb la llegenda Jonah Lomu. Pocs minuts més tard, era Cory Jane qui perforava la defensa dels argentins després d'una acció ofensiva brillant dels "All Blacks" a la zona de 22 rival. Aaron Cruden transformava per situar el 21 a 5 al marcador del Westpac Stadium amb el que s'ha arribat al final del partit.

En resum, els argentins han plantejat un partit molt dur, gairebé de trinxeres, que ha sorprès als campions del món. La defensa argentina ha estat espectacular, i durant seixanta minuts ha noquejat als totpoderosos "All Blacks" contra les seves cordes. Argentina està generant un joc molt físic i tàctic, sense grans floritures, però que està essent absolutament efectiu. La setmana vinent els argentins visitaran la ciutat de Gold Coast per enfrontar-se als "Wallabies" australians, mentre que els campions del món, amb més de mig campionat a la butxaca, rebran als "Springboks" sud-africans al preciós Forsyth Barr Stadium de Dunedin.

stats