RUGBY CHAMPIONSHIP
Esports 18/08/2012

Nova Zelanda guanya Austràlia a domicili (19-27) en la jornada inaugural del Rugby Championship

Cop d'autoritat dels 'all blacks' durant la seva visita a Sydney amb una victòria treballada sobre l'etern rival que pot ser decisiva de cara al desenllaç del campionat

Ferran Vital
2 min
Aaron Smith en una acció del partit

BarcelonaEl primer Rugby Championship de la història ha aixecat el teló a l'Estadi Olímpic de Sydney, amb la disputa del partit inaugural entre els 'wallabies' australians i els 'all blacks' neozelandesos. El partit enfrontava el darrer campió del Tres Nacions (Austràlia) contra l'actual campió del món (Nova Zelanda) i malgrat ser la primera jornada del torneig l'enfrontament havia de ser decisiu de cara a la victòria final.

El primer temps ha sigut de clar domini neozelandès. Els 'all blacks' han sabut aprofitar molt bé les errades defensives del conjunt australià. El darrer Israel Dagg i l'aler Cory Jane han perforat la banda dreta 'wallaby' per anotar pel conjunt neozelandès als minuts 12 i 32 de joc, respectivament. En totes dues accions l'aler Adam Ashley Cooper i el darrer Kurtley Beale han errat en la cobertura defensiva i en els placatges, obrint una escletxa que els 'all blacks' han explotat a les mil meravelles. A les acaballes del primer temps, una jugada d'atac australià conduïda pel sempre brillant Will Genia ha acabat en un assaig de Nathan Sharpe que posava el marcador en un parcial de 10 a 18 per l'equip visitant que deixava obertes algunes opcions de remuntada local.

Tanmateix la remuntada no s'ha produït durant el segon temps. Els australians han intentat retallar les distàncies mitjançant tres xuts a pals del seu mig d'obertura Berrick Barnes (que els ha transformat tots), però els 'all blacks' han aconseguit mantenir la distància al marcador gràcies al peu màgic de Dan Carter, autor de tres xuts més a pals transformats. Val a dir que la segona part, molt més tàctica i tancada que no pas la primera, ha acabat sense cap assaig per part de cap dels dos equips. D'aquesta manera, el partit ha acabat amb el 19 a 27 final favorable als neozelandesos.

Amb aquesta victòria a domicili de l'etern rival, els 'all blacks' donen un cop d'autoritat al torneig i esvaeixen els dubtes que podia haver generat el canvi de tècnic a la banqueta dels actuals campions del món. Per la seva banda, el rugbi australià rep una forta patacada al seu orgull que deixa força tocada la línia de flotació d'un equip del qual tothom n'esperava molt més.

La propera cita entre aquests dos equips serà el proper 8 de setembre a l'Eden Park d'Auckland, en un partit decisiu de cara a la victòria final, i que acabarà de decidir qui s'enduu la Bledisoe Cup (copa que es disputa anualment entre els equips d'Austràlia i Nova Zelanda) aquesta temporada.

stats