Rugbi
Esports 17/08/2013

Nova Zelanda tomba Austràlia en la jornada inaugural del Rugby Championship (29-47)

Els "All Blacks" mostren tot el seu potencial davant l'etern rival australià i apliquen un dur correctiu en la primera jornada del Quatre Nacions de l'Hemisferi Sud. Els neozelandesos aconsegueixen la seva victòria número 100 sobre l'etern rival, fita mai assolida al món del rugbi.

Ferran Vital
2 min

BarcelonaEl partit inaugural del Quatre Nacions de l'Hemisferi Sud (per raons comercials anomenat "Rugby Championship") ha arrancat a l'antic Estadi Olímpic de Sydney, l'actual ANZ Stadium amb el gran clàssic del rugbi mundial, un Austràlia-Nova Zelanda. En joc, a més a més, el primer assalt de la Blesdisloe Cup, competició anual que de forma anual disputen aquestes dues nacions des de 1931. Per acabar d'amanir la prèvia del partit, calia sumar dos al·licients més al clàssic del rugbi mundial: d'una banda, el retorn del gran capità Richie McCaw amb els neozelandesos després d'una temporada sabàtica i d'un altre, la possibilitat per part dels homes de negre de sumar la victòria número 100 sobre l'etern rival australià, fita mai assolida al món del rugbi.

Els dos conjunts han començat el partit practicant un joc molt intens, on cada possessió i cada metre es lluitava amb ungles i dents. Els primers en colpejar als seus rivals han estat els "All Blacks", que anotaven un assaig molt matiner -tot just al segon minut de joc- de la mà de l'aler Ben Smith. Tot i l'intent de reacció "Wallabie", els neozelandesos han gestionat el seu avantatge al marcador organitzant una sòlida defensa i pressionant amb encertades puntades de peu a l'esquena dels seus rivals per allunyar la pressió quan aquests s'aproximaven a la zona d'assaig neozelandesa.

Conscients de la dificultat de trencar la teranyina defensiva neozelandesa, els "Wallabies" optaven per forçar errades defensives als davanters rivals i fiar-ho tot a l'encert de cara a pals de Christian Lealifano, jugador australià de pares samoans i nascut a Nova Zelanda. Però quan els neozelnadesos semblaven més vulnerables, posant-se per primer cop per darrere al marcaodr (12 a 10), han reaccionat de forma fulgurant, amb dos assajos dels líders de l'equip, el capità McCaw i l'oberutra Aaron Cruden, nebot de Bruce Hemara, tècnic de la Unió Esportiva Santboiana, capgirant el resultat en qüestió de tres minuts.

No ha estat fins a les acaballes del primer temps que els australians han aconseguit trencar la defensa neozelandesa i anotar un assaig, en aquest cas gràcies a l'enorme habilitat tècnica del mig de melé Will Genia, segurament el millor jugador del món a la seva posició. Al descans s'arribava amb un parcial de 19 a 25 a favor dels visitants, que explicava l'aposta ofensiva de tots dos equips al partit inaugural del campionat.

El segon temps començava amb una Austràlia valenta, que buscava obrir escletxes en la defensa rival i discutir-lis la possessió de l'oval. Però quan més atacava el conjunt "Wallabie" els neozelandesos han anotat un altre assaig en una acció de contraatac a gran velocitat culminada per Conrad Smith, que tornava a obrir una escletxa al marcador (22-32). Els australians no s'han sabut sobreposar al cop psicològic i encaixaven un segon assaig de Ben Smith que sentenciava el partit a vint minuts del final. Encara hi ha hagut temps, però, per un darrer assaig de Ben Smith (que signava un espectacular Hat-trick) a les acaballes del partit i la resposta local, que tirant d'orgull ha anotat un darrer assaig sobre la botzina deixant l'electrònic en un clar -i potser excessiu- 29 a 47, sumant la victòria número 100 dels "All Blacks" sobre els "Wallabies" en 110 anys d'història.

stats