SIS NACIONS
Esports 04/02/2011

Anglaterra presenta la seva candidatura al títol amb el primer triomf a Gal·les des de el 2003

El torneig Sis Nacions del 2011 ja ha començat, i ho ha fet amb un triomf valuós dels anglesos a Cardiff que els consolida com a gran alternativa als francesos.

Toni Padilla
2 min
El partit inaugural del Sis Nacions del 2011, entre Gal·les i Anglaterra

BarcelonaAnglaterra no guanyava a Cardiff des de el 2003, precisament el darrer cop que va ser campiona del torneig. L'entrenador Martin Jonhson, molt nerviós durant tot el partit, havia demanat als seus valor per afrontar el repte dels gal·lesos, i malgrat no jugar un rugbi vistós el "XV de la rosa", va demostrar ser sòlid, especialment en defensa.

Chris Ashton, amb dos assaigs, s'ha convertit en el primer protagonista del torneig. El seu primer assaig, als cinc minuts de joc en una bona jugada a la mà dels anglesos, ha estat clau per marcar el rumb del partit. Ordenada en defensa i contundent en atac, Anglaterra, sense un joc imaginatiu, ha demostrat ser més equip que un Gal·les massa pendent del seu cor. Sempre que Gal·les va atacar, va topar amb la defensa del XV de la Rosa, un equip que a més, a l'hora de xutar a pals va estar molt fiable. Flood, que tenia molta responsabilitat, no va fallar, i quan al final del partit els locals van intentar una remuntada èpica, el veterà Johnny Wilkinson va aparèixer per sentenciar el matx amb la seva eterna tranquil·litat a l'hora de xutar a pals. En total, ja suma 1.114 punts amb la selecció.

El triomf consolida els anglesos com a gran alternativa per aturar el vigent campió, França, que debuta a casa davant dels escocesos i sap que enguany haurà de visitar Londres per veure's les cares amb els homes de Martin Johnson. Gal·les en canvi, haurà de millorar, tot i que ha quedat prou clar que queda lluny d'aquella generació que va tocar el cel ara farà tres anys. Només en una jugada de Stoddart va poder creuar la línia d'assaig, i quedant massa cops bloquejada a l'hora d'intentar obrir la defensa visitant. El darrer cop que Anglaterra va guanyar a Gal·les per cert, va guanyar el torneig. El 2003.

Gal·les: Hook; Stoddart, Roberts, J. Davies, S Williams, S Jones (Byrne, 67), Phillips (Peel, 70), James, Rees (cap), Mitchell (Yapp,71), B Davies, AW Jones, Lydiate, Warburton, Powell (R. Jones, 34).

Assaigs: Stoddart Conversions: S. Jones Xuts a pals: S. Jones (3), Hook.

England: Foden; Ashton, Tindall (cap), Hape, Cueto; Flood (Wilkinson, 67), Youngs (Care, 63); Sheridan (Wilson, 61), Hartley (Thompson, 70), Cole, Deacon (Shaw, 70), Palmer, Wood, Haskell (Worsley,63), Easter.

Assaigs: Ashton (2). Conversions: Flood (2). Xuts a pals: Flood (3) i Wilkinson.

Àrbitre: A. Rolland (Irlanda) Espectadors: 74,276.

stats