RUGBI

El Sant Cugat es jugarà l'ascens a la Divisió d'Honor contra l'Alcobendas, a Tudela

La Federació Espanyola de Rugbi ha escollit aquest cap després que no hi hagués acord entre els dos equips. La final serà el dissabte 23 de maig a les 17.30 h

Ja hi ha data i hora, i el més important, lloc, per a la final de la Divisió d'Honor B de rugbi. El Sant Cugat i l'Alcobendas es disputaran una plaça per jugar a la màxima categoria del rugbi estatal el dissabte 23 de maig a les 17.30 h, a Tudela (Navarra).

Així ho ha decidit la Federació Espanyola de Rugbi (FER) després que els dos clubs no es posessin d'acord amb la seu de la final, que s'havia de disputar a terreny neutral. Saragossa i València eren els llocs preferits del club català, mentre que els madrilenys havien proposat jugar a Valladolid i Conca. La FER ha escollit finalment Tudela, una ciutat equidistant respecte dels dos municipis.

El conflicte va arrencar a principis de setmana, un cop es va certificar la classificació dels dos equips. El Sant Cugat va proposar dos camps equidistants, com València –aquest, de gespa artificial, era el preferit dels catalans– o Saragossa, però els madrilenys van preferir opcions més properes als seus interessos –pel tipus de superfície–. La proposta més atractiva era la de Valladolid, on hi juguen dos equips de la Divisió d'Honor: el Quesos i el Chami. Però aquesta solució no satisfeia el Sant Cugat, ja que mentre uns tenien 200 quilòmetres de trajecte, els altres n'havien de fer 800. A falta d'una setmana, la FER ha decidit.

Acabada la fase regular de la Divisió d'Honor B (on hi ha tres grups), es va disputar la fase d'ascens amb dues lliguetes de tres equips cadascuna, que van dominar amb mà de ferro tant l'Alcobendas com el Sant Cugat. De fet, a falta d'una jornada (la d'aquest cap de setmana) els dos equips ja tenien la classificació matemàtica a la butxaca.

El guanyador d'aquest partit pujarà directament a la Divisió d'Honor, mentre que el perdedor tindrà una segona oportunitat, jugant la promoció amb el Barça –penúltim classificat de la màxima categoria–. En aquest segon cas, es tractarà d'una eliminatòria d'anada i tornada amb final a terreny blaugrana.

El Sant Cugat ja va disputar la temporada passada la final de la fase d'ascens, però va caure a mans del Barça. A la repesca, els catalans també van caure contra el Vigo. Curiosament, aquest any els gallecs han perdut la categoria (han acabat últims) mentre que els blaugranes són penúltims.

En el cas que el Sant Cugat guanyés la final, i que el Barça mantingués la plaça de Divisió d'Honor a la promoció, la temporada vinent hi hauria tres conjunts catalans a la DH: aquests dos i la Santboiana.

Més continguts de