Rugbi
Esports 16/10/2011

La Santboiana es fa forta al Baldiri Aleu i derrota el Gernika (37-23)

Els de Lewis Williams han completat un molt bon partit que els ha permès sumar la tercera victòria consecutiva de la temporada i aconseguir un 'bonus' ofensiu

Sant BoiL'objectiu de la Santboiana, a principi de temporada, era convertir el Baldiri Aleu en un fortí. I mica en mica ho estan aconseguint. Aquest diumenge els homes de Lewis Williams han derrotat amb contundència el Gernika, un dels equips més potents de la Divisió d'Honor de Rugbi, i a més han sumat un bonus ofensiu gràcies a l'anotació de quatre marques (37-23).

Els catalans han completat un partit molt seriós, tant en defensa com en atac, que els ha permès dur la iniciativa del joc i imposar-se a un equip que tan sols ha pogut fer dues marques, al final, amb el marcador ja decidit pels locals.

La Santboiana ha dut el pes des del principi. Els de Lewis Williams han dominat en les principals facetes del joc i han buscat amb intensitat la línia de marca del Gernika. Mentre el conjunt basc, més especulatiu, ha intentat aturar els catalans i buscar contracops ràpids, però sense èxit.

Malgrat el domini local, han estat els visitants qui s'han avançat al marcador gràcies a un cop de càstig als 4 minuts. Semblava que les desgràcies no venien soles, ja que Williams ha hagut de fer un canvi per lesió i ha vist com Thompson enviava al pal un xut, però de seguida el neozelandès ha esmenat l'error empatant el partit al quart d'hora de joc (3-3).

A partir d'aquest moment, l'oval només ha tingut un propietari, i la Santboiana ho ha aprofitat per distanciar-se a l'electrònic. Primer, una gran jugada individual de Ryan Le Roux per l'esquerra ha significat la primera marca de l'enfrontament, al minut 30. I tan sols cinc minuts després un atac col·lectiu de dreta a esquerra ha significat el 17-3 gràcies a l'assaig d'Oliver, que ha transformat el xutador local.

Abans d'acabar el primer temps, els dos conjunts han tingut temps per transformar un cop de càstig per banda, per situar el 20 a 6 al descans.

A la represa ha continuat el domini local, malgrat que a la Santboiana li ha costat més esforç trobar la línia de marca visitant. Tanmateix, els homes de Lewis Williams s'han mostrat molt segurs amb l'oval. A diferència d'altres partits gairebé no hi han hagut errors en les passades de mà, i el joc anava d'un cantó a l'altre amb fluïdesa. Els locals tan sols han tingut algun problema a la melé, però no prou significatiu com perquè el partit perillés.

Després d'un cop de càstig transformat per equip, ha arribat la primera marca de la Santboiana al segon temps, obra de Richmond, que ha culminat un atac llampec per l'eix que ha sorprès la defensa del Gernika (30-9, alminut 56).

Amb aquesta diferència a l'electrònic, els locals s'han relaxat una mica, i això ho ha aprofitat el conjunt basc per escurçar distàncies, amb una marca centrada a l'hora de partit (30-16).

A partir d'aquest moment, el Gernika ha intentat trobar la línia de marca de la Santboiana, però els locals s'han mostrat molt segurs en defensa, i gràcies al bon treball en equip els catalans han pogut malmetre qualsevol acció atacant. I així fins al minut 79, quan en una bona acció ofensiva dels de Sant Boi, davant un Gernika que havia obert molt les línies, Àlex Palomo ha anotat a bandera el quart assaig del partit pels locals, que significava un bonus ofensiu pels de Williams (79').

Als visitants només els ha quedat temps per anotar una última marca al descompte, gràcies a una acció de rauxa, que amb la posterior transformació ha significat el 37 a 23 definitiu.

És la tercera victòria de la Santboiana a la Lliga -en quatre partits-, i a més contra un rival que arribava al Baldiri Aleu com a l'únic imbatut de la Divisió d'Honor.