Rugbi
Esports 15/04/2012

La Santboiana SEAT perd a La Vila i cau fins la tercera posició final (30-13)

Els de Lewis Williams han pagat molt cars dos errors defensius al primer temps, i ja no han pogut reaccionar en un partit on Tomás Rabinovich i Marlet s'han lesionat

BarcelonaLa UE Santboiana SEAT no ha pogut complir el seu objectiu de quedar entre els dos primers de la Divisió d'Honor de Rugbi. L'equip que entrena Lewis Williams ha caigut aquest diumenge al camp de La Vila (30-13) sense bonificació, i ha finalitzat la fase regular en la tercera posició –l'obliga a diputar la ronda de quarts de final–. La victòria a l'última jornada de l'AMPO Ordizia contra el Gernika, combinada amb la derrota catalana, ha catapultat el conjunt basc cap a la segona posició i ha condemnat els de Sant Boi a la tercera, després d'una temporada on havien encapçalat la classificació durant moltes jornades.

Des seguida s'ha vist que aquest diumenge no seria el dia de la Santboiana. L'equip, que arribava molt just d'efectius a terres alacantines, ha perdut per lesió dos jugadors importants com Tomás Rabinovich (a qui li han trencat tres dents en un cop fortuït) i Marlet. I a les primeres accions de l'enfrontament, ha comès dos errors en la sortida de la pilota que li han costat dos assajos en contra. Un llast massa gran per un conjunt que ha hagut de nedar tot el partit contra corrent.

Al descans s'hi ha arribat amb el marcador de 18-10 a favor de La Vila. I al segon temps, la Santboiana ha sortit amb força per intentar capgirar el marcador. Però tot plegat ha estat en va. Malgrat acostar-se perillosament a la línia de marca, el XV català no ha pogut fer cap assaig que l'acostés, com a mínim, a sumar una bonificació defensiva. Tot el contrari. Ha estat La Vila qui ha aprofitat un contraatac i a l'últim minut de partit ha anotat el definitiu 30-13, que catapultava els de la Vila Joiosa cap al quart lloc de la Lliga; i deixava els de Sant Boi tercers, sense bitllet directe per les semifinals.

Quarts de final contra el Getxo

Sense aquest bitllet directe per les semifinals –que obtenien els dos primers–, la Santboiana jugarà els quarts de final contra el sisè classificat, el Getxo. Una eliminatòria a partit únic que es jugarà al Baldiri Aleu. L'altra partit de quarts enfrontarà La Vila i el Gernika, a terres alacantines. Els guanyadors d'aquests partits jugaran contra els dos primers, Quesos Entrepinares i Ordizia –també a partit únic i al camp dels primers–, per decidir el passi a la final; que es jugarà al camp de l'equip millor classificat a la fase regular.

A la part baixa de la classificació, el Sanitas Alcobendas ha perdut la categoria després de perdre contra el Getxo Artea (34-39).