Rugbi
Esports 15/01/2012

La Santboiana SEAT desaprofita un 0-20 a Ordizia i queda eliminat a la Copa (27-23)

Els de Lewis Williams han estat molt superiors al primer temps, però a la represa els locals han capgirat el marcador i han aconseguit el bitllet per les semifinals

Isaac Thompson, xutador de la Santboiana

BarcelonaLa Santboiana SEAT arribava a Ordizia amb la moral pels núvols, després que una setmana abans hagués aconseguit la victòria al mateix camp i hagués fet un pas de gegant per acabar la fase recular de la Lliga en primera posició. Però en aquesta ocasió no es tractava del torneig de la regularitat, sinó un partit a caixa o faixa de la Copa del Rei; i que ha acabat caient del costat basc.

Un partit que ha tingut dues cares ben diferenciades. La primera part ha estat de domini català, ja que la Santboiana ha marxat al descans amb un contundent 0-20. I la segona ha estat totalment local, on l'Ordizia ha eixugat la diferència i s'ha acabat imposant i aconseguint un bitllet per les semifinals de la competició.

Semblava que les coses es posaven molt de cara pels catalans. Thompson feia gala de la seva bona punteria i anotava dos cops gairebé consecutius. El domini visitant aconseguia eixamplar el marcador, i amb un assaig de davantera i un altre de Serrano –tots ells transformats per Thompson–, el marcador al descans reflectia un implacable 0-20. La Santboiana havia quallat una primera part perfecte, de les millors de tota la tempoada.

Però a la represa les coses s'han torçat pels de Sant Boi. Si al primer temps el domini era visitant, la segona part només ha tingut un amo i senyor: l'Ordizia. El partit ha fet un gir inexplicable de 180 graus. Ara eren els bascos qui ratllaven la perfecció, mentre els catalans s'anaven fent cada cop més petits.

Als 4 minuts de la represa, Simpson eixugava distàncies. I al minut 20, gràcies a dues marques gairebé consecutives de Puyadena –totes elles transformades–, l'equip basc ja manava a l'electrònic.

Tampoc no hi ha ajudat la lesió de Thompson, que s'ha fet una luxació a l'espatlla i ha hagut de ser substituït per Rafa Staat.

La Santboiana ha intentat reaccionar amb un cop transformat des del mig del camp del mateix Staat, que situava els visitants per davant de manera momentània. Però l'Ordizia no ha deixat escapar la bona feina feta fins aleshores i ha acabat guanyant el partit i passant ronda.

Ara als de Sant Boi només els queda la Lliga, on són líders destacats de la fase regular quan tot just estem a l'equador de la competició.