Rugbi
Esports 07/04/2012

La Santboiana SEAT no falla i fa un pas endavant per acabar entre els dos primers

Els de Lewis Williams superen el Cajasol amb contundència (34-12) i recuperen el liderat a l'espera del partit d'aquest diumenge entre Ordizia i Quesos Entrepinares

BarcelonaLa UE Santboiana SEAT ha fet bons els pronòstics i s'ha imposat al Cajasol Ciéncias de Sevilla (34-12). En un partit entre un equip que necessitava la victòria per tornar a encapçalar la classificació –encara que de manera momentània– i un altre que no s'hi jugava res, el triomf ha estat pels de Sant Boi, que no han tingut gaires dificultats per imposar la seva llei al Baldiri Aleu.

De seguida ha quedat clara la superioritat local. Amb només 22 minuts, els de Lewis Williams ja guanyaven per 22 a 0, gràcies a les dues marques de Nil Baró, l'assaig de Craig Lyons i un cop de càstig de Thomas Rabinovich. Els de Sant Boi jugaven amb vent a favor, i no han tingut massa problemes per dominar en els primers 40 minuts.

Amb l'enfrontament gairebé resolt, la Santboiana només tenia l'objectiu d'anotar un nou assaig, per aconseguir la bonificació ofensiva. I aquest ha arribat als 7 minuts de la represa, per mitjà de Ryan Le Roux (27-0).

El conjunt sevillà ha pogut retallar distàncies poc després, amb una marca transformada. Però la Santboiana no ha deixat espai per les especulacions, i gràcies a una marca de davantera, s'ha tornat a distanciar a l'electrònic.

El tècnic Lewis Williams ha aprofitat aquest resultat ampli perquè debutessin els juvenils Aleix Blasco i Carlos Hernández, que han disputat els últims 12 minuts; on els visitants han pogut maquillar una mica el marcador amb una marca a cinc minuts pel final (34-12).

Amb aquesta victòria i bonificació, la UE Santboiana SEAT recupera momentàniament el lideratge de la Divisió d'Honor, a l'espera del partit d'aquest diumenge entre l'AMPO Ordizia i el Quesos Entrepinares de Valladolid. Passi el que passi, els de Sant Boi tenen garantit acabar aquesta penúltima jornada de la fase regular entre els dos primers –que dóna accés directe a les semifinals–. I en funció del marcador d'aquest partit, també podria sortir-ne com a primer.