Rugbi
Esports 29/04/2012

La Santboiana SEAT s'acomiada de la lliga contra el Gernika amb un final cruel (14-18)

El conjunt català, que ha anat a remolc durant tot el partit de quarts de final, ha enviat l'oval al pal a l'últim minut i no ha pogut completar la remuntada

BarcelonaNo ha pogut ser. La UE Santboiana SEAT s'ha acomiadat aquest diumenge de la Lliga després de caure als quarts de final contra el Gernika (14-18). Una eliminatòria a partit únic, a terres catalanes, i que s'ha resolt a l'últim minut quan els locals han enviat l'oval el pal i no han pogut completar una transformació que els hagués donat la victòria.

El conjunt de Sant Boi s'ha acomiadat de la temporada de la manera més cruel. De res va servir liderar la competició durant bona part de la fase regular. Les nombroses baixes que ha tingut Lewis Williams a la part mitja i final de curs –sobretot el mig obertura Isaac Thompson, que va haver de ser intervingut per una luxació a l'espatlla; i el centre Ryan Le Roux, convocat molts partits amb la selecció– han fet que, mica en mica, l'equip perdés la força que el caracteritzava. Mica en mica els partits s'ajustaven. Les victòries, quan es donaven, ja no eren tan còmodes. I així es va passar de la primera posició a la tercera final. Aquest diumenge, la pilota que ha tocat al pal ha marcat la línia entre el triomf i la derrota. La moneda era a l'aire, i ha caigut creu.

El partit contra el Gernika ha tingut dues parts diferenciades. A la primera, el conjunt basc ha dominat el partit i el marcador, i ha aconseguit marxar al descans amb 6-15 a favor. A la segona, la Santboiana ha pogut acostar-se al marcador i situar-se a només una marca transformada de la victòria i el passi a les semifinals. A falta de dos minuts, els catalans han fet un assaig de davantera, però la transformació ha picat al pal. Ja a l'última jugada, el Gernika ha certificat la victòria amb un cop de càstig que situava el 14-18 definitiu.

El conjunt basc jugarà la semifinal, també a partit únic, al camp de l'AMPO Ordizia, el diumenge vinent. A l'altre partit de quarts, el Getxo Artea ha superat La Vila, també a domicili (3-33) i ara jugarà les semifinals al camp del VRAC Quesos entrepinares de Valladolid. Els guanyadors de les semifinals jugaran el partit pel títol de Lliga al camp del millor classificat a la fase regular.