Rugbi
Esports 23/03/2013

La Santboiana Seat inicia el seu 'Tourmalet' particular a Gernika

Els de Lewis Williams, tercers a la Divisió d'Honor, juguen al camp del segon classificat, que només tenen a un punt de distància (12 h)

Martí Molina
2 min

BarcelonaPrimer a Gernika, i després a casa contra el Quesos Entrepinares de Valladolid. Dos partits d'alt nivell per a la Santboiana Seat, i que li serviarn al conjunt català per apurar les opcions de quedar entre els dos primers de la competició, una situació que els permetria estalviar-se la ronda de quarts de final i accedir directament a les semifinals per al títol (12 h).

L'equip de Sant Boi visita aquest diumenge (12 h) el camp del Gernika, segon classificat i un dels favorits per al títol. I ho fa amb la baixa de Nil Baró, convocat amb la selecció espanyola. Una absència notable que Lewis Williams haurà de reparar per aspirar a la victòria contra un rival que, a la primera volta, va passar per sobre de la Santboiana (8-32). Encara que des d'aquell dia de desembre les coses han canviat força al conjunt basc.

El Gernika, fins llavors líder sòlid, ha encadenat dues derrotes consecutives. Una d'elles sorprenent, a Vigo (34-15), i l'altre al camp del Quesos (27-10). Dues ensopegades que, combinades amb la bona marxa dels catalans, fan que abans de l'enfrontament la Santboiana sigui a només un punt d'atrapar-los a la classificació.

Tanmateix, el conjunt basc recupera per aquest partit alguns dels efectius que no havien pogut jugar les darreres setmanes. Més munició per un rival perillós i molt fiable al seu camp.

La Santboiana, de la seva banda, viatja amb el diposit ben ple de confiança i motivació. En part pels resultats positius dels darrers partits, i en part per la millora en el joc col·lectiu. A més, en cas de perdre saben que continuen tenint un coixí de punts important respecte el quart classificat.

Derrota del líder

A l'espera del partit d'aquest diumenge, el líder va caure inesperadament al camp de l'Universidade de Vigo (18-12). Un resultat que afegeix encara més importància al possible triomf de la Santboiana, ja que a més de situar-se segons també retallaria distàncies amb el Quesos Entrepinares, el rival dels catalans la setmana vinent.

stats