RUGBI
Esports 01/05/2016

La Santboiana perd a Valladolid i s'ha de conformar amb el premi de consolació (42-39)

Els del Baix Llobregat cauen a l'últim minut però aprofiten la bonificació per acabar la fase regular en quart lloc i assegurar-se el factor camp a quarts de final

Imatge d'arxiu de la UE Santboiana

ValladolidLa UE Santboiana ha aconseguit acabar la fase regular en quarta posició i, d'aquesta manera, s'ha garantit el factor camp en l'eliminatòria dels quarts de final de la Divisió d'Honor de rugbi. Els del Baix Llobregat han perdut contra el Salvador (42-39) però han aconseguit dos punts de bonificació que els permeten superar el Cisneros a la classificació. L'altre equip català, el Barça, que ja no s'hi jugava res, ha perdut a casa contra el líder, el VRAC (21-30).

D'aquesta manera, la Santobiana jugarà els quarts de final, a casa, contra el Cisneros. El vencedor s'enfrontarà al VRAC, al seu estadi. L'altre partit de quarts de final serà el Bathco-Alcobendas, d'on sortirà l'equip que s'enfronti al Salvador.

El malefici del Pepe Rojo

Un drop de Sam Katz a l'últim minut ha servit perquè el conjunt de Valladolid derrotés la Santboiana. L'equip de Michael Broad ha fet mèrits per sumar la victòria, però li ha faltat contundència i decisió als darrers minuts de partit, quan ja tenien assegurada la bonificació i anaven al davant en el marcador. L'equip s'ha estimat més assegurar els punts xutant a pals dos cops de càstig en comptes de buscar l'assaig, i han arribat al tram final amb un avantatge mínim que els locals han sabut eixugar.

El Salvador ja era segon classificat i la Santboiana oscil·lava entre la tercera i la cinquena posició. La derrota del Cisneros feia que els visitants en tinguessin prou amb una bonificació per ser quarts, i que depenguessin d'una derrota del Bathco per escalar fins al tercer lloc. Al final, la carambola s'ha produït a mitges i els catalans han acabat quarts.

El partit ha estat boig, d'anada i tornada, amb moltíssims punts i alguns desajustos defensius. Ha colpejat primer el Chami i ha respost de seguida la Santboiana, que ha igualar el partit (7-7) quan només s'havien disputat quatre minuts. Era només el preludi del que passaria al llarg de l'enfrontament. Al descans el triomf era de Sant Boi per la mínima, gràcies a les marques de Millán, Afa i Francisquelo (20-21).

Precisament, aquest últim ha vist la targeta al darrer minut del primer temps i la Santboiana ha jugat amb inferioritat al començament del segon temps. Però el partit estava predestinat a ser boig i els visitants no n'han patit els efectes en excés, ja que han pogut sumar dues marques per mitjà de Millán i Afa. Els locals n'han fet una amb superioritat i una altra a falta de 20 minuts que ha situat el 32-33.

Aquí ha començat el pas enrere de la Santboiana, que ha perdut profunditat i ha començat a jugar a camp propi. Els visitants han estat conservadors en els cops de càstig mentre que el Chami s'hi ha jugat el tot pel tot per mirar d'igualar el marcador. Els de Michael Broad guanyaven 32-39 al minut 65 i han tingut una ocasió clara per sentenciar, però ha acabat en un avant desafortunat. En canvi, el Salvador ha igualat al minut 70 (39-39) i ha jugat la resta de partit en terreny contrari. La pressió ha fet els seus efectes i Katz ha trobat una oportunitat per intentar el drop al minut 80 que ha servit per tancar el marcador i acabar amb les esperances d'una Santboiana que se li resisteix la victòria al Pepe Rojo de Valladolid.

Derrota intranscendent del Barça

Per la seva banda, el Barça tancava la lliga a la Teixonera en un duel entre dos conjunts en què no s'hi jugava res, a efectes de classificació. Els blaugranes han perdut amb honor contra el líder, el Quesos, que s'ha endut el partit (21-30) i ha tancat la fase regular amb 98 punts.

Bruno Granell, Filippi i Felipe Martínez han estat els autors de les marques locals, transformades per Noel Marx, en un partit igualat a la primera part (que ha acabat 14-15) i amb clar domini del Quesos a la represa.

El CRC perd la categoria

L'última jornada ha servit per definir les dues últimes places de la Divisió d'Honor. Qui n'ha sortit més mal parat ha estat el CRC Pozuelo, que malgrat guanyar el seu partit amb comoditat ha acabat últim. Tot depenia del Gernika, que ha aconseguit una victòria agònica contra el Bathco al seu estadi per 17-19 gràcies a un assaig al darrer minut.

D'aquesta manera, el CRC baixa a la Divisió d'Honor B mentre que el Gernika, penúltim, jugarà la promoció. L'Hernani, per la seva banda, havia derrotat el Cisneros en el partit avançat a dissabte i havia aconseguit la salvació matemàtica.