Rugbi
Esports 14/04/2012

La Santboiana SEAT busca una plaça directa a les semifinals de la Divisió d'Honor al camp de La Vila

En una última jornada d'infart, els de Lewis Williams busquen un triomf els assegurari la 2a plaça; i encara aspiren al 1r lloc si punxa el Quesos Entrepinares

Martí Molina
2 min

BarcelonaLa Santboiana SEAT disputa aquest diumenge l'últim partit de la fase regular de la Divisió d'Honor de rugbi al camp de La Vila (12.30), en un partit clau pels catalans. Els homes de Lewis Williams necessiten la victòria per assegurar-se quedar entre els dos primers de la lliga –fet que els dóna accés directe a les semifinals–. I fins i tot, amb un triomf podrien aspirar a la primera plaça –que els donaria avantatge de camp en una hipotètica final– en el cas que el Quesos punxés.

El conjunt de Sant Boi, dominador de la lliga durant bona part de la temporada, viatja fins a la Vila Joiosa per aconseguir la victòria. Però no ho tindrà gens fàcil, ja que el conjunt de la Marina Baixa també busca un triomf que li permeti assegurar la quarta plaça –li donaria avantatge de camp als quarts de final–.

L'equip català "continuarà amb el joc d'atac, agressiu i potent, gràcies a la participació de jugadors com Severino, Sagario o Gerrero; que intentaran donar pilotes netes i ràpides pels homes de tres quarts, on destaquen Nil Baró, Le Roux i Palau", segons assegura la Santboiana a la prèvia del partit. També serà clau "la defensa, per combatre el joc ràpid dels alacantins, que ataquen molt bé a l'espai. Jugadors com Oliver, Richmond i Marlet seran molt importants en aquesta fase del joc".

L'entrenador no podrà comptar amb Marc Puigbert, lesionat en l'últim partit; però sí que podrà comptar amb la participació de Marlet, que ha estat dubte aquesta setmana. Així, Gerard Aubanell, del Juvenil, debutarà com a 9.

A l'espera d'una carambola

La fase regular de la Divisió d'Honor de Rubgi arriba a la fi aquest diumenge, en una temporada on s'hi han incorporat els 'play-off' pel títol. Dels deu equips de la categoria, només un d'ells, el Cajasol Ciéncias, no s'hi juga res –ja és segur que acabarà vuitè, fora de la lluita pel títol–. Segons el nou reglament d'aquesta temporada, els dos primers classificats es classifiquen directament per les semifinals. I entre el tercer i el sisè classificat, es disputaran les altres dues places (a partit únic, al camp del millor classificat).

El Quesos Entrepinares ho té tot de cara per quedar primer, ja que a banda dels dos punts d'avantatge, juga a casa contra l'Universidad de Vigo, equip de la zona baixa. Tot i això, els de Valladolid hauran de suar, ja que s'enfronten a un equip que no té assegurada la permanència –necessita un punt per fer-ho–.

De la seva banda, la UE Santboiana SEAT necessita defensar la segona posició al cap de la Vila, un equip que ocupa la quarta plaça però que no la té assegurada. Els de Lewis Williams tindran un desplaçament complicat. Però també serà complicada la sortida per l'AMPO Ordizia, que jugarà al camp del Gernika –equip que és cinquè, a només un punt de la Vila–.

18a jornada (15/4/12)

La Vila - UE Santboiana SEAT

Quesos Entrepinares - Universidad de Vigo

Bizkaia Gernika - AMPO Ordizia

Cajasol Ciéncias - Cetransa El Salvador

Sanitas Alcobendas - Getxo Artea

Classificació, després de 17 jornades

1 – Quesos Entrepinares, 66 punts

2 – UE Santboiana SEAT, 64

3 – AMPO Ordizia, 61

4 – La Vila, 48

5 – Bizkaia Gernika, 47

6 – Getxo Artea, 42

7 – Cetransa El Salvador, 40

8 – Cajasol Ciéncias, 29

9 – Universidad de Vigo, 21

10 – Sanitas Alcobendas, 16

stats