Rugbi
Esports 17/09/2011

La Santboiana comença la Lliga amb l'objectiu de tornar a estar entre els grans del rugbi

El degà del rugbi debuta al camp del VRAC Quesos Entrepinares de Valladolid amb nou entrenador principal –Lewis Williams– i sis cares noves

Martí Molina
3 min
Assaig de la Santboiana en un partit contra el Cajasol

Sant BoiLa UE Santboiana–Seat debuta aquest diumenge a la Divisió d'Honor de rugbi al camp del VRAC Quesos Entrepinares de Valladolid (12.30) amb l'objectiu de tornar a estar entre els grans de la categoria. El degà del rugbi de casa nostra afronta la nova temporada –on hi haurna playoffs pel títol– amb nou entrenaodr principal, sis reforços i millores en els patrocinadors, en el segon projecte de la junta que encapçala Toni Gabarró des del 2010.

El conjunt de Sant Boi afronta aquest primer desplaçament amb bones sensacions després dels dos partits de pretemporada. "Els aficionats han vist un canvi en el joc" assegura el capità Pol Massoni, que es mostra optimista de cara a aquest inici de curs. "El projecte està bastant consolidat. Hi han hagut reforços importants i tenim un any més d'experiència. Aquest any hem de fer el què li toca a la Sanboiana, aspirar a tot", afegeix.

Massoni creu que l'equip "ha de començar per fer-se respectar als partits de fora" i es marca com un dels objectius d'aquesta temporada "que el Baldiri Aleu –el camp de la Santboiana– torni a ser un fortí" per a una temporada "llarga" on s'hi ha afegit un sistema de 'play-off' per decidir el campió.

El primer rival del conjunt de Sant Boi és el Valladolid, que aquest estiu també ha estrenat entrenador. El conjunt castellà arriba amb la moral pels núvols després de guanyar el Salvador en l'últim amistós abans d'iniciar la competició.

Un nou projecte esportiu

Després de patir fins l'últim instant per evitar el descens –continua essent l'únic equip que sempre ha jugat a la màxima categoria del rugbi espanyol– l'equip de Sant Boi estrena una nova temporada on confia en què les modificacions que ha patit, sobretot amb el nou organigrama, comencin a donar els seus fruits. "Hem treballat per no patir", explica Jordi Dorca, vicepresident del club.

La Santboiana ha canviat l'entrenador principal, que ara és neozelandès Lewis Williams, en substitució del seu compatriota Bruce Hemara –que tot i així continua vinculat al primer equip–. Un tècnic que va dirigir durant tres anys El Salvador i on va aconseguir dues lligues i una Copa. El degà del rugbi també ha fitxat sis jugadors. D'aquests, les dues incorporacions més destacades són les del sud-africà Ryan le Roux i el neozelandès Craig Lyons, que tenen tres anys d'experiència a la Lliga espanyola i que no ocupen plaça d'extracomunitari. També hi ha dos neozelandesos que han disputat la Challenge NPC de Nova Zelanda: Isaac Thomson i James Oliver. A més de Juan Severino –argentí nacionalitzat portuguès– i l'uruguaià Mario Sagario, dos jugadors que són internacionals amb les seves seleccions respectives.

"Hem anat a buscar jugadors que ens cobrissin les nostres mancances, perquè encara no els tenim a casa" reconeix Dorca. De fet, des de l'entrada de la nova directiva del club, l'estiu del 2010, els dirigents han treballat per modificar l'organigrama intern i donar molta importància a la formació de jugadors del planter, "que ha de ser la base del projecte esportiu a llarg termini", segons explica el vicepresident, i afegeix que "s'ha millorat en quantitat de nens però també en qualitat", ja que els tècnics Bruce Hemara i Lewis Williams han dedicat part del seu temps a formar els entrenadors de les categories inferiors.

Pel què fa als patrocinadors, Seat continua essent l'esponsor principal, i continuen els acords amb Estrella Damm i Nike. També s'ha renovat l'acord amb Spanair –que permetrà que l'equip pugui fer els desplaçaments en avió– i també se n'ha fet un amb l'asseguradora AXA.

Les novetats de la Santboiana

  • Lewis Williams (entrenador): neozelandès que ha estat tres anys entrenador del Salvador on ha aconseguit dues Lligues i una Copa.
  • Ryan le Roux: sud-africà, que juga de centre/ala, ha estat el màxim anotador els últims tres anys de la Lliga (jugava a la Vila, campió l'any passat). Fa 3 anys que és aquí, no ocupa plaça d'estranger i són seleccionables per Espanya
  • Craig Lyons: neozelanèds, 2a línia, que té experiència a la Lliga (2 anys a El Salvador i un a La Vila). Fa 3 anys que és aquí, no ocupa plaça d'estranger i són seleccionables per Espanya
  • Isaac Thomson: neozelandès, mig obertura. Ha jugat la Copa ITM a Nova Zelanda, ja té experiència a la Lliga
  • James Oliver: neozelandès, 3a línia. Ha jugat la Copa ITM a Nova Zelanda.
  • Juan Severino: argentí nacionalitzat portuguès, 8/2a línia. Va disputar amb Portugal la Copa del Món (2007).
  • Mario Sagario: uruguaià, 1a línia. Té més de 30 internacionalitats amb Uruguai.
stats