RUGBI
Esports 07/03/2015

La Santboiana s'endú el derbi contra el Barça amb un marcador que no deixa ningú satisfet (9-17)

El conjunt del Baix Llobregat s'ha quedat sense bonus i pot perdre la segona plaça, mentre que els blaugranes han tingut una darrera opció per aconseguir la bonificació defensiva

Imatge del partit entre el Barça i la Santboiana / FCB

BarcelonaBarça i Santboiana es veien les cares en un dels partits més destacats de la jornada de la Divisió d'Honor de Rugbi. I el triomf final ha estat per els del Baix Llobregat (9-17), tot i que el marcador no ha deixat satisfet ningú. Els locals, perquè han tingut una opció de retallar distància als instants finals de partit i sumar la bonificació defensiva. Els visitants, perquè també s'han quedat sense bonus i aquest divendres poden perdre la segona plaça en benefici del Cisneros.

El partit prometia molta emoció i ha acabat sent ben poca cosa. El joc ha estat lent, sense continuïtat, amb més treball físic que rugbi espectacular. Costava enllaçar fases, es perdien moltes pilotes i hi havia excessives infraccions. El marcador, baix, ha reflectit a la perfecció el que s'ha vist sobre la gespa artificial de la Teixonera.

Com era de preveure, el Barça ha començat fort i ha agafat avantatge amb dos cops de càstig, ben transformats per Rafa Staat. A la Santboiana li ha costat posar-se al partit i no ha estat fins a l'equador del primer temps que ha passat a dominar de debò. Amb l'oval i jugant a camp contrari, han arribat les accions més perilloses: un assaig de Fede González després que Tenga penetrés a la defensa i un cop de càstig executat per Ki Anufe, el nou fitxatge dels de Sant Boi que s'estrenava aquest dissabte.

El Barça treia aigua com podia i li costava generar perill en atac. La Santboiana, en canvi, dominava però cometia alguns errors en la construcció, imprecisions en la passada que han impedit ampliar més l'avantatge. L'àrbitre ha anul·lat un assaig de Marcos Puig per un avant molt discutible, mentre que Lluc Muñoz no ha sabut aprofitar un contracop en solitari. Entre una cosa i l'altra, al descans l'electrònic reflectia un ajustat 6 a 10.

A la represa no han canviat gaire les coses. L'equip de Lewis Williams seguia jugant a camp rival i amb decisió, però les errades de concentració han seguit passant factura. Tan sols Afa Tauli ha pogut plantar l'oval a la zona de marca, en una de les poques accions en què la Santboiana ha aconseguit enllaçar diferents fases.

Ki Anufe i Joan Losada han comès avant quan eren molt a prop de la línia de marca, i el Barça –que prèviament havia transformat un nou cop– ha disposat d'un darrer contracop per ajustar el marcador i sumar la bonificació. Però la bona defensa visitant ha evitat l'assaig, just en el darrer minut de partit.

Amb aquest marcador, la Santboiana trenca una ratxa de dues derrotes consecutives, però es queda sense bonificació i pot perdre la segona plaça en benefici del Cisneros. En canvi, el Barça es queda sense el quart triomf seguit al seu estadi i es manté a la zona mitja de la classificació.