Rugbi
Esports 30/10/2011

La Santboiana no afluixa i manté el liderat després de derrotar el Getxo a domicili (12-34)

Els homes de Lewis Williams han aconseguit un parcial de 3-29 al segon temps i han sumat la cinquena victòria consecutiva, a més d'una bonificació ofensiva

BarcelonaLa Santboiana es manté amb pas ferm a la Divisió d'Honor de rugbi. El conjunt català que entrena Lewis Williams ha sumat el cinquè triomf consecutiu –en aquesta ocasió, al camp del Getxo per 12-34– i ha sumat una nova bonificació ofensiva. Tot plegat per mantenir-se una jornada més al capdavant de la lliga.

Els de Sant Boi arribaven a Getxo amb la moral pels núvols, després dels bons resultats obtinguts, i sabent-se un equip molt potent en atac i sòlid en defensa. Tanmateix, aquest diumenge els ha costat una mica agafar el control del partit i rematar les jugades d'atac.

La Santboiana tenia la possessió de la pilota, però estava imprecisa en les passades de mà, sobretot en els últims metres. Això ha fet que fossin els locals, els que han agafat el primer avantatge del partit, al primer minut i al 13', amb dos cops de càstig.

Ryan Le Roux ha escurçat distàncies amb una marca al minut 23, però no ha pogut anotar la transformació. De fet, el xutador sud-africà no ha estat tan encertat com en les altres ocasions. En canvi, sí que ha tingut bona punteria el xutador local, que al minut 25 ha transformat un altre cop i ha situat el 9 a 5, amb el qual s'ha arribat al descans.

Lewis Williams, l'entrenador de la Santboiana, ha introduït canvis a l'equip de cara al segon temps. I això ho han notat els catalans, que han estat molt més incisius en totes les facetes del joc. Tant, que amb només 6 minuts ja havien donat la volta al marcador amb dos assajos – i només una transformació– de Ryan Le Roux i Oliver.

La superioritat ha estat manifesta al camp i al marcador. I així s'han succeït les anotacions visitants. Un cop transformat al minut 48 i una marca transformada de Damian al 58 situaven un 9 a 27 al marcador. El partit estava sentenciat per la Santboiana, que a més sumava l'enèsima bonificació de la temporada –cinquena en sis partits–.

El conjunt local ha estirat línies i només ha pogut escurçar distàncies amb un cop al minut 74. Però amb un joc a la desesperada la Santboiana ha trobat l'espai per rematar el partit amb una marca transformada, que situava el 12-34 definitiu a l'electrònic.

La Santboiana marxa de Getxo amb el cinquè triomf consecutiu. Els catalans lideren la classificació amb 25 punts, dos més que el Quesos Entrepinares de Valladolid, després dels sis primers partits.