RUGBI
Esports 17/01/2016

La Santboiana no falla i el Barça cedeix un empat al darrer segon

Els de Sant Boi posen dues marxes més a la segona meitat i derroten l'Ordizia (56-12), mentre que els blaugranes deixen escapar dos punts a Santander (34-34)

La Santboiana ha derrotat l'Ordizia al Baldiri Aleu / EDU ROIS

BarcelonaLa segona volta de la Divisió d'Honor de rugbi hauria pogut començar amb matrícula d'honor per als dos equips catalans de la categoria, però un assaig en contra al darrer segon ho ha deixat en un notable alt. Mentre la Santboiana ha fet els deures contra l'Ordizia amb una segona part excepcional (56-12), el Barça no ha pogut mantenir l'avantatge de 17 punts a la segona meitat i ha acabat empatant al camp del Batcho (34-34).

Santboiana 56b - 12 Ordizia

La Santboiana no ha perdonat contra un equip de la zona mitjana de la taula i segueix lluitant per les posicions capdavanteres. Això sí, els de Michael Broad han patit al primer temps per doblegar un rival rocós en defensa. De fet, els locals han estat víctimes d'un joc més aviat lent, sense ritme, i han marxat al descans amb un ajustat 13-5.

Però tan bon punt han posat dues marxes més, a la represa, no han tingut oposició. Els espectadors del Baldiri Aleu han gaudit d'un joc ràpid i vistós. L'oval s'ha mogut molt més ràpid que al primer temps i la defensa de l'Ordizia no ha donat l'abast. Amb només 15 minuts la Santboiana s'ha assegurat el 'bonus' i ha sabut gestionar la superioritat sense descentrar-se fins al 56-12 definitiu.

La Santboiana ha acabat amb nou marques: dues de Liam Nichols, i una d'Héctor García, Josh Casey –que a més ha completat quatre transformacions–, Albert Millan, Nicolás Francisquelo, Steve Castle, Niels van de Ven i Afa Tauli.

Les victòries d'El Salvador contra l'Alcobendas (27-17) i la pallissa del Quesos contra l'Hernani (0-41) fan que es mantingui tot igual a la part capdavantera de la classificació, amb tres equips separats per només un punt –tot i que el Quesos té dos enfrontaments pendents.

Bathco 34b - 34b Barça

L'equip de Ricardo Martinena s'ha quedat amb la mel als llavis en la visita a Santander, sobretot perquè ha fet un primer temps gairebé perfecte contra un rival que aspira a entrar al 'play-off' per al títol. Però les cames han dit prou a la represa i vuit punts en els darrers minuts han impedit que els blaugranes tornessin a casa amb cinc punts sota el braç.

El Barça s'ha hagut de conformar amb tres (dos de l'empat més el 'bonus' ofensiu) contra un rival que ha sabut reaccionar després del descans. Els catalans han començat més forts i s'han disparat a l'electrònic amb un 0-21 fulminant en els primers 20 minuts de joc, amb les marques d'Antoni Murciano, Felipe Martínez i Iván Gurriere. Els locals, però, s'han defensat amb dents i ungles i han pogut igualar el partit amb dues marques (una d'elles, de càstig) que acabarien sent importantíssimes.

La segona part ha començat amb 17 punts d'avantatge per al Barça (14-31), que ja tenia el 'bonus' garantit per la darrera marca de Theo Comissaris abans del descans. Però el Bathco ha fet valer el factor camp i la seva plantilla per capgirar la situació. Els blaugranes no han pogut anotar cap més marca, mentre que els 'verds' han anant remuntant, afavorits pel fet de jugar uns quants minuts amb superioritat numèrica.

Un cop de càstig de Noel Marx ha permès que el Barça agafés una mica d'aire a falta de 10 minuts (26-34), però un cop local i un assaig al darrer segon han fet pujar el 34-34 final.