RUGBI
Esports 25/03/2012

La Santboiana SEAT cau contra el Getxo i es deixa el liderat (20-30)

Els de Lewis Williams no s'han trobat gens còmodes sobre el terreny de joc i han acabat caient contra un equip disciplinat i imparable al contraatac

Sant Boi de LlobregatLa Santboiana SEAT ha caigut aquest diumenge contra el Getxo (20-30) i han perdut la condició de líders de la Divisió d'Honor de rugbi. Els homes de Lewis Williams han trobat a faltar jugadors importants com el lesionat Isaac Thompson -que es perd el que resta de temporada- o Ryan le Roux -convocat amb la selecció-; i han acabat perdent contra un equip ordenat i letal als contraatacs.

De seguida s'ha vist que alguna cosa fallava al Baldiri Aleu. La Santboiana no tenia el control de l'oval i es veia superat tant en defensa com en atac per un Getxo més incisiu en totes les facetes del joc.

De res ha servit avançar-se al minut 3 amb un cop de Rabinovich, ni sobreposar-se a la marca visitant amb un assaig de Marc Puigbert. El conjunt basc ha sabut estar més concentrat i ordenat en el joc. Avançar-se en la majoria d'accions i trencar la defensa local amb circulacions ràpides i velocitat de cames. I així han pogut donar novament la volta al marcador, i aconseguir marxar al descans amb avantatge (8-14). Encara que el resultat no feia justícia del tot, ja que el Getxo ha fet mèrits per anar als vestidors amb més avantatge.

A la represa s'ha mantingut el guió. La Santboiana continuava adormida i el Getxo es mantenia ferm al terreny de joc. Tant, que a l'equador del segon temps els visitants han aconseguit la màxima diferència a l'electrònic (8-30).

Amb tot perdut, Lewis Williams no ha dubtat en fer canvis a l'equip, donant minuts als jugadors menys habituals. El Getxo també ha fet un pas enrere, després d'un esforç físic considerable, i la Santboiana ha pogut retallar distàncies fins al 20-30 definitiu.

Amb aquesta derrota, la Santboiana ocupa la segona posició de la Divisió d'Honor, empatada a punts amb l'Ampo Ordizia. El nou líder, amb dos punts d'avantatge, és el Quesos Entrepinares de Valladolid.

El proper compromís de la Santboiana és el cap de setmana vinent, al camp de l'Alcobendas.