Rugbi
Esports 18/09/2011

La Santboiana es queda a les portes de la victòria en el debut al camp del Valladolid (23-22)

El conjunt castellà aprofita l'expulsió temporal de Sagario per anotar dos assajos, donar la volta al marcador i alçar-se amb el triomf en el primer partit de Lliga

La Santboiana ha perdut al camp del Valladolid per només un punt

BarcelonaLa Santboiana s'ha quedat a les portes de la victòria en el debut al camp del VRAC Quesos Entrepinares de Valladolid (23-22). L'equip que entrena Lewis Williams ha pagat molt cara l'expulsió temporal de Sagario a la segona meitat, ja que el conjunt local ha aprofitat la superioritat per donar la volta al marcador i aconseguir la victòria final.

Els de Sant Boi han sortit molt endollats en defensa, i han impedit que el Valladolid pogués fer cap assaig al primer temps, tot i que ha concedit molts cops de càstig. En matèria ofensiva, l'equip movia bé l'oval de banda a banda, i així ha arribat la primera anotació visitant, als 12 minuts, per mitjà de Palau.

El VRAC Quesos Entrepinares patia per contenir el joc visitant, però gràcies a l'efectivitat de Waenga en els cops de càstig ha aconseguit situar-se per davant abans del descans 9-5.

A la represa, la Santboiana ha premut l'accelerador i ha pogut donar la volta al marcador, primer amb un cop de càstig i després amb un assaig de Serrano (9-15), quan tan sols s'havien disputat 7 minuts del segon temps.

Però les coses se li han complicat als catalans poc després. Sagario ha estat expulsat temporalment, i amb superioritat numèrica, el Valladolid ha tingut més vocació ofensiva que mai. En tan sols tres minuts, Llanos i Nacho Gutérrez Muller han trencat la defensa pel centre i han anotat dos assajos consecutius que han situat el 23-15 al minut seixanta de partit.

Quan la Santboiana ha recuperat el seu jugador ha tornat a mirar cap endavant i ha pogut anotar, per mitjà del català Josep Balsolobre. Una acció que, amb la posterior transformació de Thompson, ha situat el 23-22 al marcador. Resultat que acabaria essent definitiu, ja que tot i la vocació ofensiva dels homes de Lewis Williams, el Valladolid s'ha defensat molt bé i ha pogut aguantar el marcador en el primer partit de la temporada.

Tot i la derrota, la Santboiana ha pogut sumar el primer punt de la temporada gràcies un bonus defensiu, que ha aconseguit al perdre de menys de set punts.

VRAC Quesos Entrepinares 23 – Santboiana 22

VALLADOLID: Francisco Blanco. Barnes, Montorfano, Ribot, Bonan, Rolls, Abril, López-Francos, Urullo, Waenga, Mini, Alex Muller, Gorosito, Llanos, Nacho Muller. També han jugat: Nacho Molina, Alberto Blanco i Alex González.

SANTBOIANA: Balsalobre, Acevedo, Sagario, Massoni, Lyons, Guerrero, Oliver, Severino, Puigbert, Thompson, Palau, Le Roux, Marlet, Axel Serrano i Pablo Llorens. També han jugat: Geldenhuys, Richmond, Mantelli i Carrasco.

PARCIALS: 3-0 (10') Cop de Waenga. 3-5 (12') Assaig de Palau. 6-5 (21') Cop de Waenga. 9-5 (35') Cop de Waenga –mitja part– 9-8 (47') Cop de Thompson. 9-15 (50') Assaig de Serrano, transformació de Thompson. 16-15 (57') Assaig de Llanos, transforma Waenga. 23-15 (60') Assaig de Nacho Gutiérrez Muller, transforma Waenga. 23-22 (65') Assaig de Balsalobre, transforma Thompson.

ÀRBITRE: Atorrasagasti (basc). Targeta groga a Sagario

ESTADI: Pepe Rojo de Valladolid, uns 500 espectadors.