RUGBI
Esports 21/09/2014

La Santboiana segueix en forma i el Barça cau a Getxo a l'últim sospir

Els de Sant Boi derroten el Pozuelo (29b-13) mentre que els blaugranes només poden endur-se un punt (26-23b)

Fede González ha aconseguit la primera marca de la Santboiana contra el Pozuelo / EDU ROIS

BarcelonaCara i creu per als dos catalans de la Divisió d'Honor de rugbi. Mentre que la Santboiana ha aconseguit guanyar i es manté líder, el Barça ha caigut a Getxo i segueix sense guanyar a la màxima categoria.

Al Baldiri Aleu, la Santboiana segueix en forma i ha aconseguit una victòria important contra el Pozuelo. Els madrilenys han plantat cara però no han pogut fer res davant del bon joc local, sobretot al primer temps, en què ha marxat al descans guanyant per 22-5 gràcies a les marques de Fede (el millor del partit), Tapu i Lluc. Al segon temps, més cansats, el partit ha estat força més lent i gairebé no hi ha hagut ocasions. Un cop i una marca visitant han ajustat el marcador, però una marca d'Hèctor Garcia a falta de 10 minuts ha servit per sentenciar el partit i sumar el bonus ofensiu.

Menys sort ha tingut el Barça a Getxo, que ha tornat a sumar una derrota a la lliga, altre cop per pocs punts. En aquest cas, els blaugranes han desaprofitat un avantatge de quatre punts a falta de 10 minuts per acabar i s'han vist superats per un assaig a última hora.

El Barça s'havia avançat aprofitant un error defensiu (una marca de Mauro Pinto), però el conjunt basc ha marxat al descans amb avantatge (13-7). A la represa el joc ha estat més igualat i els catalans han aprofitat un nou error defensiu per assajar (Joan Losada) i dos cops (de Rafa Staat) per tornar a agafar avantatge. Al final, però, s'han hagut de conformar amb un únic punt de bonus defensiu, ja que els locals han tirat d'experiència i han guanyat el partit a falta de 3 minuts.