Rugbi
Esports 16/01/2011

La Santboiana no pot donar la sorpresa i perd contra un líder, La Vila, que té el títol a tocar (18-30)

Malgrat la derrota, els catalans s'han vist beneficiats de l'ensopegada de l'Alcobendas; i tenen 5 punts d'avantatge respecte el descens quan només falten 3 jornades

L'entrenador de la Santboiana, Bruce Hemara

BarcelonaBruce Hemara no ha pogut fer vàlida aquella dita que diu: “entrenador nou, victòria segura”. El tècnic neozelandès, que debutava aquest diumenge a la banqueta de la Santboiana, ha vist com el seu equip perdia contra el líder del campionat, el RC La Vila (18-30).

Ha estat una victòria molt clara dels valencians, que han arribat a tenir un avantatge de 24 punts a la segona meitat (6-30), tot i que els locals han pogut maquillar el resultat als darrers minuts de partit.

Abans d'aquest enfrontament, el Baldiri Aleu ha guardat un minut de silenci en memòria de Miquel Ripol; para dels ex-jugadors de la Santboiana Oriol i Roger Ripol; i de l'actual jugador Dani Ripol.

Amb aquesta derrota la Santboiana continua molt a prop de les zones de descens, tot i que amb un coixí important respecte el Sanitas Alcobendas (5 punts), quan tan sols queden 3 jornades per acabar la lliga. I és que l'Alcobendas ha encaixat una nova derrota al camp de l'AMPO Ordizia (45-27).

D'altra banda, el CR La Vila ha deixat pràcticament sentenciat el títol, ja que té 9 punts d'avantatge respecte el Cetransa El Salvador i l'Ordizia; malgrat que els bascos tenen un partit menys.

De la resta de la jornada cal destacar la victòria del Cajasol Rugby Ciencias sobre el Bizkaia Gernika (38-25) que deixa pràcticament salvat l'equip andalús. Mentre el CAU València, que perdrà la categoria, ha encaixat una nova derrota al camp del Pégamo Bera Bera (52-10).