RUGBI
Esports 04/12/2011

La Santboiana supera el Valladolid i es consolida com a líder en solitari (35-10)

El conjunt català ha anat a remolc en les primeres fases del partit, però ha aconseguit imposar-se gràcies a l'augment de la intensitat tant en defensa com en atac

Martí Molina
3 min

Sant BoiLa Santboiana tan sols ha necessitat una setmana per rescabalar-se de la primera derrota de la temporada al Baldiri Aleu. El conjunt català, que tornava a jugar al seu estadi, ha demostrat per què és el líder de la lliga i s'ha imposat al segon classificat, el Valladolid (35-10). El triomf i el bonus ofensiu consolida els catalans al capdavant del torneig de la regularitat.

Santboiana i Quesos Entrepinares de Valladolid s'havien vist les cares en el primer enfrontament de la temporada, en aquell cas en terres castellanolleoneses. Un partit molt igualat que es van adjudicar els de Pucela per només un punt.

El d'aquest diumenge a Sant Boi també ha estat un partit igualat, malgrat que la diferència al marcador pugui evidenciar el contrari. I és que els locals només s'han pogut distanciar gràcies a tres marques pràcticament consecutives. Una al final de la primera meitat, i dues als primers instants de la represa. La resta de l'enfrontament ha destacat per la igualtat entre els dos equips, i un bon equilibri entre la defensa i l'atac.

El Valladolid arribava al Baldiri Aleu com un dels conjunts més perillosos en el joc d'atac, pel seu dinamisme en les jugades, on pot moure l'oval de cantó a cantó amb molta facilitat. De fet, els visitants han estat els primers a avançar-se, ben bé a l'inici del partit.

La Santboiana es veia superada per aquest fet i tenia problemes per contenir bé les accions ofensives del rival. En part pel dinamisme dels visitants, o per petits errors de col·locació. Però gràcies a l'efectivitat de Thompson, una setmana més, els catalans han pogut avançar-se amb tres cops de càstig.

El partit ha fet un gir a partir de la mitja hora de joc. Els locals, entrenats per Lewis Williams, han augmentat l'agressivitat en defensa, i amb força i coratge s'han imposat i han aconseguit una victòria de prestigi.

La Santboiana ha pogut fer una marca en una acció de murri, aprofitant que l'oval ha relliscat de les mans d'un defensa per córrer a l'esprint i acabar anotant. Un assaig que animava l'afició, i que només podia ser resposta per un cop visitant –amb polèmica arbitral– just abans del descans (14-10).

A la represa s'han produït dues jugades elèctriques que han decantat la balança a favor dels de Sant Boi. Thompson ha iniciat dos atacs que han trencat la defensa del Valladolid pel centre, i el neozelandès ha cedit l'oval perquè Pablo Llorens (primer) i després Craig Lyons poguessin anotar dues marques que situaven el 28 a 10 al marcador. Una diferència que acabaria essent insalvable pels de Pucela (min 44).

La resta del segon temps ha posat de manifest que el partit era molt igualat. Amb el marcador tan favorable, la Santboiana ha optat per veure-les venir i ha deixat que fos el Valladolid que tingués la iniciativa en el joc. Això sí, els locals no han deixat de ser agressius, i així han pogut contenir una vegada rere l'altra les accions ofensives.

El partit només s'ha trencat als darrers minuts. El Quesos Entrepinares s'ha llançat a l'atac per retallar distàncies, mentre la Santboiana buscava un nou assaig que li proporcionés un bonus ofensiu. I la moneda ha acabat caient del costat català, que al minut 77 ha aconseguit la quarta marca del partit i ha sumat una nova bonificació.

El partit ha acabat 35-10 per a la Santboiana, que suma el novè bonus de la temporada –en deu partits– i es consolida com a líder en solitari de la Divisió d'Honor, després del primer partit de la segona volta.

stats