TORNEIG SIS NACIONS
Esports 26/02/2012

Irlanda alliçona una dèbil Itàlia (42-10)

Els celtes passen per sobre dels gladiadors italians en una gran segona part. Un enorme Jonathan Sexton porta al XV del trèvol a la primera victòria d'aquest Sis Nacions

Ferran Vital
L'irlandès Andrew Trimble anota durant el partit contra Itàlia

BarcelonaItàlia ha presentat batalla al vell Lansdowne Road durant només quaranta minuts. Els italians han plantat batalla durant la primera meitat del partit, gràcies a la pressió i la lluita dels davanters transalpins en els agrupaments, que per moments han estat suficient per frenar l'atac dels tres quarts irlandesos, avui molt inspirats. El primer temps ha acabat amb un ajustat 17 a 10 al marcador a favor dels irlandesos, gràcies als assajos de Earls i Bowe, transformats pel màgic peu de Jonathan Sexton.

La segona part ha estat un monòleg ofensiu del XV del trèvol, que ha mostrat totes les qualitats que se li pressuposen: joc a la mà, rapidesa en l'interval, possessió contínua de l'oval i penetració fulminat a la zona de 22 contrària. Gràcies a l'empenta irlandesa i les errades defensives dels italians (mal posicionats sobre el camp i incapaços de contrarestar els mecanismes ofensius del rival) els homes de l'illa maragda han estat capaços d'anotar vint-i-cinc punts contra un rival gairebé inexistent, amb un Sexton pletòric que s'ha carregat el pes de l'equip sobre les seves espatlles quan ha estat necessari i ha liderat als irlandesos cap a la victòria més contundent dels darrers anys al Sis Nacions.

Desprès d'aquesta victòria contra els italians, els homes del XV del trèvol agafaran el punt de moral necessari per tractar de donar la sorpresa la setmana vinent a París contra França, en el partit aplaçat de la segona jornada del Sis Nacions a causa del fred. Per la seva banda, Itàlia sembla involucionar de manera preocupant en la recerca de la millora del seu joc. Si Itàlia segueix esborrant-se dels partits com en la segona meitat a Dublín, li serà molt difícil consolidar un patró de joc que li comporti bons resultats de cara als propers partits.