RUGBY CHAMPIONSHIP
Esports 18/08/2012

Sud-àfrica supera l'Argentina (27-6) i converteix el somni en malson

Els 'springboks' sud-africans no donen opció als argentins i els derroten per un contundent 27 a 6. Pobre imatge dels argentins en el seu debut a la màxima competició de l'hemisferi sud

Ferran Vital
2 min
Francois Hougaard allunya la pilota

BarcelonaArgentina ha perdut en el seu debut internacional en el Rugby Championship, el campionat hereu de l'antic Tri Nations, la competició per nacions més important de l'hemisferi sud. I ha perdut per demèrits propis, donant una pobre imatge en ser incapaç de desenvolupar tot el potencial humà que té i plantejar malament el tipus de joc amb què volia sorprendre la local Sud-àfrica, un equip amb molta més experiència internacional i que ha sabut com jugar, en tot moment, als 'pumas' argentins.

Els 'springboks' sud-africans han plantejat un partit dur i pesat, conscients que el seu joc de davanters i xuts a l'esquena del rival, aprofitant la velocitat dels seus alers, podia esdevenir decisiu contra un equip que pateix en excés contra defenses contundents i ràpids contraatacs. D'aquesta manera, els 'springboks' han anotat dos assajos mitjançant Zane Kirchner i el jove Marcell Coetzee (titular a la davantera sud-africana amb tot just 21 anys) durant els primers 25 minuts de partit, convertits pel peu de Morné Steyn, autor de dotze punts al llarg del partit. Per la seva banda, els 'pumas' només han aconseguit anotar dos xuts a pals mitjançant l'obertura Juan Martín Hernández, molt irregular durant el partit. Al descans s'arribava amb un clar 20 a 6 a favor de l'equip local.

El segon temps ha començat amb una tímida reacció argentina, més agosarada en els agrupaments i més dinàmica en possessió de l'oval. Tanmateix, després de diverses errades de cara a pals per part de Juan Martín Hernández i de Marcelo Bosch, els argentins s'han mostrat incapaços de trencar l'entrellat defensiu sud-africà. Per la seva banda, els 'springboks' han sabut defensar amb èxit l'ofensiva argentina i han administrat de forma intel·ligent la possessió de l'oval arribant, sense gaires complicacions, a la zona de 22 rival. En una de les internades ofensives del conjunt sud-africà, una genialitat de Morné Steyn ha sigut culminada per l'etern Bryan Habana, que ha anotat el 27 a 6 final.

Amb aquest resultat, els 'springboks' encapçalen la classificació del Rugby Championship empatant a punts amb Nova Zelanda. La propera jornada, que es disputarà el proper 8 de setembre, els 'springboks' visitaran l'estadi Malvinas Argentinas de la ciutat de Mendoza, en la segona jornada del campionat. Segurament els 'pumas' voldran millorar la seva imatge davant la seva afició.

stats