Rugbi
Esports 24/11/2013

La UE Santboiana s'estavella a Gernika (40-0)

El conjunt català no s'ha adaptat gens bé al terreny de joc enfangat i amb pluja, i a més a més ha hagut de jugar la segona part amb inferioritat

BarcelonaLa UE Santboiana ha encaixat la derrota més dura de la temporada al camp del Bizkaia Gernika (40-0). El conjunt català no s'ha adaptat gens bé al terreny de joc enfangat i amb pluja, i a més a més ha hagut de jugar gairebé tota la segona part amb inferioritat per la targeta vermella a Afa Tauli, després d'una tangana.

Tot i el resultat, contundent, els primers minuts de partit han estat força igualats. La Santboiana aguantava les envestides del Gernika amb una defensa compacta, tot i que sense tenir el control del partit. La igualtat s'ha trencat al minut 20, quan els catalans han tornat a pecar del mateix mal que la resta de temporada: les pèrdues de pilota.

Tres errors consecutius –sobretot a la 'touche' a camp propi– han propiciat tres assajos del Gernika, que han deixat el partit vist per a sentència abans del descans, on s'hi ha arribat amb avantatge local per 19 a 0.

Marc Puigberg, que tornava de la lesió, ha entrat a l'inici de la segona meitat i ha dirigit l'equip des de la posició de mig-obertura. Amb la seva entrada, el joc de la Santboiana ha fet un gir en positiu, però aquestes bones intencions s'han trencat definitivament als cinc minuts de la represa, quan s'ha originat una tangana.

Segons fonts del club català, tot ha començat amb un cop de puny d'un jugador local i la baralla s'ha fet grossa fins a incloure-hi dotze jugadors de tots dos equips. El resultat, però, ha estat únicament una targeta vermella per a Afa Tauli, un dels puntals de la Santboiana.

Era el minut 45, i els catalans han hagut d'acabar l'enfrontament amb inferioritat. Aquí s'ha acabat qualsevol esperança de remuntar el partit per part catalana. El camp continuava enfangat i el Gernika ho ha aprofitat per ampliar les distàncies fins al 40-0 definitiu.

Amb aquest marcador, la Santboiana queda en desena posició, amb un partit pendent (el que va aplaçar contra l'Atlètic de Madrid), mentre que el Gernika guanya un lloc i ara és vuitè. La setmana vinent, els de Sant Boi reben la visita del Bathco Rugby, l'equip revelació de la temporada.