Rugbi
Esports 08/09/2012

La USAP derrota el Baiona i aconsegueix la primera victòria de la temporada (18-13)

Els nord-catalans han dominat, sobretot al primer temps, i s'han imposat amb sis cops de càstig del gal·lès James Hook

M. Molina
Luke Narraway (USAP), durant el partit contra el Baiona

BarcelonaLa USAP ha aconseguit aquest dissabte la primera victòria de la temporada al Top14 francès, després de derrotar el Baoina per 18 a 13. A la quarta jornada de la competició, els nord-catalans han aconseguit finalment un triomf en un enfrontament on han dominat al primer temps, tot i que no han pogut fer cap assaig.

El gal·lès James Hook, el xutador del conjunt de Perpinyà, ha estat el botxí del Baoina. Hook ha transformat sis xuts a pals i amb aquests 18 punts la USAP n'ha tingut prou per aconseguir la victòria. El conjunt visitant només ha transformat dos xuts a pals al primer temps, a més d'un assaig de penalització a les acaballes del partit.

El primer temps ha estat de domini local. La USAP ha dut el pes de l'enfrontament i ha estat més incisiu en atac. Tot i això, no ha pogut fer cap assaig. Tanmateix, els cinc cops de càstig de Hook han donat avantatge al descans (15-6) contra un Baiona que només n'ha pogut transformar dos (Benjamin Boyet).

A la represa el partit ha estat més igualat i després d'uns minuts de tempteig el Baiona ha escurçat distàncies amb un assaig de penalització al minut 69. El marcador s'ha ajustat a només dos punts (15-13), però Hook ha disposat d'un nou xut a pals per ampliar l'avantatge i assegurar el triomf de la USAP.

El proper partit a Barcelona

L'equip de Perpinyà suma 6 punts després de quatre jornades (una victòria i dues bonificacions defensives), i el cap de setmana vinent s'enfronta a l'Stade Tolousain. Un partit que es jugarà el dissabte a l'Estadi Olímpic Lluïs Companys de Barcelona (15.00 h), en el que s'ha batejat com la 'festa del rugbi català'.