Rugbi
Esports 01/05/2011

La USAP queda eliminada a les semifinals de la Heineken Cup al camp del Northampton (23-7)

L'equip anglès ha portat el pes del partit i s'ha arribat a situar 20-0 al 1r temps. Tot i que la USAP ha retallat distàncies abans del descans, no ha pogut remuntar

El Toló va poder contenir els atacs de la USAP durant el primer temps, però  els catalans es van imposar en la represa i van classificar-se per a les semifinals.

BarcelonaLa USAP no ha pogut fer realitat el somni de tornar a disputar la final de la Heineken Cup després de caure eliminada a semifinals al camp del Northampton (23-7). Els locals han estat superiors, tant en el joc ofensiu com en les transicions defensives, i han impedit que els catalans tinguessin qualsevol opció durant els 80 minuts de partit.

El Northampton s'hagués pogut avançar al marcador per mitjà d'un cop de càstig, però el xutador Myler no l'ha anotat. En canvi, els locals sí que s'han posat per davant al quart d'hora de joc, gràcies a un bon atac vertical que ha pogut completar Foden i que ha transformat Myler. I deu minuts després, el xutador local ha ampliat l'avantatge fins al 10-0.

La USAP no podia trencar la bona defensa anglesa, i tenia problemes per contenir l'atac del Northampton. Així ha arribat una nova marca de Clarke, a la mitja hora de partit i un nou cop de càstig que situava un contundent 20 a 0 al marcador. Però una bona acció atacant de la USAP, després d'un servei de banda, ha permès que els de Perpinyà poguessin marxar al descans amb 20-7.

El segon temps ha estat molt similar al primer, encara que el Northampton ha preferit tenir més cura de la defensa que buscar l'atac. Tot i així, i gràcies a un cop de càstig de Myler, ha pogut anotar el que seria el definitiu 23-7.

La USAP ha tingut el pes del partit i ha disposat d'ocasions clares de marca, sobretot dues. Però la defensa sòlida dels locals ha fet miques qualsevol opció catalana de remuntar el partit i classificar-se per la final. El somni europeu de l'equip de Perpinyà haurà d'esperar.

Northampton 23 – USAP 7

NORTHAMPTON: Foden, Ashton, Clarke (78' Ansbro), Downez, Diggin, Myler, Dickson, Wilson, Dowson, Clark, Day (75' Sorenson), Lawes, Mujati (78' Mercey), Hartley, Tongauiha (80' Sharman).

USAP: Porical (70' Michel), Plante, Marty, Hume, Candelon, Laharrague (73' Edmonds), Mélé (73' Boulogne), Chouly, Guiry, Le Corvec (51' Tuilagi), Tchale Watchou, Alvarez Kairelis (68' Vilaceca), Mas (74' Kisi), Guirado (74' Géli), Freshwater (60' Schuster).

PARCIALS: 5-0; 7-0; 10-0; 15-0; 17-0; 20-0; 20-5; 20-7; 23-7.

Anotadors Northampton: 2 marques de Foden (15') i Clarke (31'); 2 transformacions de Myler (15' i 31'); 3 cops de càstig de Myler (25', 38', i 49')

Anotadors USAP: 1 marca de Guirado (40'); 1 transformació de Porical (40').

ÀRBITRE: M. Cleancy.

ESTADI: Milton Keynes, 18.231 espectadors.