Rugbi
Esports 20/10/2013

La USAP derrota Edimburg (31-14) i es col·loca líder de grup

Els nord-catalans brillen en el segon temps i sumen un bonus ofensiu que pot esdevenir molt important de cara a la classificació pels quarts de final de la màxima competició europea

Ferran Vital

BarcelonaLa USAP ha viscut una festa del rugbi al seu estadi, gràcies a una gran victòria sobre l'equip d'Edimburg, que ha acabat de demostrar el potencial de l'equip nord-català. I això que els de Perpinyà han començat el partit titubejant, cedint espais als seus rivals escocesos i permetent que la perillosa connexió dels tres quarts rival comencés a rutllar. Perduts en atac, i mancats d'idees i recursos ofensius, els de Perpinyà només eren capaços d'anotar mitjançant un cop de càstig de Hook. Així les coses, els catalans marxaven al descans amb un pobre 3 a 7 a favor dels d'Edimburg, gràcies a un assaig de l'aler Tim Visser convertit per Laidlaw al fil del descans.

Però la reacció catalana ha arribat, i de quina manera, al segon temps. La USAP ha disputat els millors minuts de la temporada i ha esborrat la resistència escocesa en uns minuts màgics a l'Aimé Giral. El darrer d'Arles Jeoffrey Michel i l'australià Justin Prull, amb un assaig cadascun, i el sorprenent aler sud-africà Wandile Mjekevu -amb dos assajos al seu compte particular- han permès als catalans sumar el punt bonus ofensiu (que sumen els conjunts que anoten quatre o més assajos), que poden ser vitals de cara a la classificació pels quarts de final de la copa d'Europa de rugbi. Un inspirat James Hook ha convertit els quatre assajos del seu equip, certificant una actuació excel·lent de tot l'equip usapista. Amb el partit sentenciat i el punt bonus assegurat, els catalans han abaixat un pèl la guàrdia als darrers minuts del partit, cosa que han aprofitat els escocesos per anotar un altre assaig sobre la botzina de la mà de du Preez, que Laidlaw ha tornat ha convertir entre els pals defensats pels catalans. Al final del partit s'ha arribat amb un clar 31 a 14 que permet als de Perpinyà sumar cinc punts i passar a liderar, en solitari, el seu grup.

Munster derrota Gloucester (26-10)

A l'altre partit del grup 6, els irlandesos de Munster han derrotat als de Gloucester -botxins de la USAP la setmana passada- en un partit molt físic i treballat. Malgrat l'ampli marcador, els gegants del sud d'Irlanda només han anotat tres assajos i per tant no han sumat cap punt de bonificació ofensiva, permetent als catalans ocupar el lideratge del grup en solitari.