RUGBI
Esports 12/01/2014

La USAP surt clarament derrotada d'Edimburg (27-16)

El conjunt de Perpinyà no troba la seva millor versió en competició europea i és escombrat per un equip teòricament inferior

Ferran Vital

BarcelonaLa USAP ha perdut molt merescudament durant la seva visita a Edimburg, la capital escocesa. Els de Perpinyà no han generat massa perill al llarg dels vuitanta minuts de partit i mai han semblat decidits a lluitar per la victòria contra un rival amb un potencial a priori inferior al 'usapista'. Les facilitats defensives enfront un rival molt ràpid i elèctric a la zona de tres quarts del camp i la nul·la capacitat ofensiva durant pràcticament tot el partit han propiciat la clara derrota del club arlequinat.

Durant el partit la USAP no ha estat capaç de contenir als seus rivals en un partit excessivament tàctic i ensopit per part dels catalans. De fet, durant els primers setanta-cinc minuts de joc la USAP només ha anotat mitjançant tres cops de càstig de Hook, mentre que els escocesos anotaven tres assajos i dos cops de càstig tot establint un contundent 27 a 9 al marcador de Murrayfield. No ha estat fins a les acaballes del partit que la USAP ha aconseguit anotar un assaig de la mà de Maxime Delonca, aprofitant que Edimburg havia començat a moure la banqueta i havia dosificat els seus jugadors més importants.

Amb aquesta derrota, la USAP s'enfonsa al darrer lloc del grup 6 de la Heineken Cup, amb tan sols set punts, a l'espera de la darrera jornada de la fase de lligueta, quan els nord-catalans rebran la visita dels anglesos de Gloucester, sense cap opció de classificar-se pels quarts de final però on caldrà buscar una victòria per restaurar una part de l'orgull ferit.

La nota positiva de la jornada cal buscar-la en la massiva presència d'aficionats catalans a les grades de Murrayfield, que s'han barrejat en un ambient molt festiu amb l'afició local. De fet, al llarg del partit s'han vist intercanvis de banderes entre les aficions i algunes pancartes reivindicatives a favor de la independència d'Escòcia i de Catalunya.

En l'altre partit del grup, els irlandesos de Munster han derrotat sense cap problema als anglesos de Gloucester (7-20) a la seva visita a l'estadi de Kingsholm. Amb la victòria, Munster es consolida i s'assegura el lideratge del Grup 6, i la classificació pels quarts de final de la Copa d'Europa, gràcies al matalàs de 6 punts sobre Edimburg, els segons classificats del grup.