Rugbi
Esports 04/03/2012

La Santboiana SEAT conserva el liderat amb una victòria de prestigi contra El Salvador (18-32)

Els de Lewis Williams han estat molt superiors durant tot el partit, han sumat una bonificació ofensiva, i només han passat angúnies durant cinc minuts al segon temps

La Santboiana ha perdut al camp del Valladolid per només un punt

BarcelonaLa UE Santboiana SEAT ha aconseguit aquest diumenge una victòria de prestigi al camp del Cetransa El Salvador (18-32). Un resultat –amb bonificació ofensiva inclosa– que manté els de Lewis Williams al capdavant de la Divisió d'Honor de rugbi.

Després de perdre contra el Gernika a domicili, i veure com l'avantatge dels de Sant Boi a la lliga es reduïa, l'equip encarava un enfrontament complicat a Valladolid. I és que El Salvador, malgrat ser sisè a la taula, arribava al matx en el millor moment de forma després de classificar-se per la final de la Copa.

Però el d'aquest diumenge ha estat un d'aquells partits on la Santboiana ha pogut posar de manifest perquè és el líder de la Lliga. Ha dominat l'oval durant gairebé tot el partit i l'ha mogut amb intel·ligència, ha sabut llegir l'enfrontament tant en atac com en defensa, i ha dominat durant gairebé els 80 minuts un matx on ha fet parar boja la defensa local.

Només a la segona meitat, quan El Salvador ha pogut fer dues marques pràcticament consecutives, els de Sant Boi han patit pel resultat. Però ha estat només un instant de dubte, ja que a la següent acció, una genialitat de Thompson ha permès que Serrano tornés a distanciar els visitants i sentenciés el partit.

Un enfrontament marcat pel fort vent que bufava a Valladolid, sobretot lateral, i que ha dificultat la tasca dels xutadors, tal i com ho demostra la poca efectivitat que han tingut en els llançaments a pals.

La primera anotació ha estat pel Salvador, amb un cop de càstig, al quart d'hora de joc. Però la Santboiana no ha dubtat i ha agafat les regnes del partit en el següent atac. Thompson ha pogut transformar un 'drop' després d'un 'ruck'; i Palau feia la primera marca visitant al minut 21 després d'una 'touch'.

Amb el marcador a favor, la Santboiana ha mantingut la seva línia de joc habitual en aquesta lliga, i mica en mica ha anat madurant el partit i la defensa rival fins que Palau ha pogut anotar després d'una melé. El marcador reflectia un 3-13 al descans.

Isaac Thompson, el xutador dels de Sant Boi, gairebé no ha pogut ajudar distanciar el seu equip amb els xuts a pals posteriors a les transformacions –només n'ha transformat dos, un d'ells centrat–. Però aquest diumenge no ha estat tan necessària la seva aportació en aquesta faceta del joc.

El Salvador no se sentia gens còmode al camp, i cada vegada tenia més dificultats per moure l'oval i sortir del seu propi terreny de joc. Els jugadors estaven nerviosos, i han comès molts errors no forçats que la Santboiana ha pogut aprofitar.

La segona meitat ha començat de manera immillorable, amb dues marques pràcticament consecutives. Una, sota pals, després d'una bona jugada de Thompson, Oriol i Mauro. I l'altra, que ha finalitzat Severino després d'un 'maul', amb bonificació ofensiva inclosa (3-25).

Però contràriament al què es podria preveure, la màxima diferència de la Santboiana ha significat un punt d'inflexió pel conjunt local, que ha estirat les línies i ha buscat la línia d'assaig sense complexos i amb molta ambició. I així, amb deu minuts, El Salvador s'ha pogut acostar amb dues marques consecutives –que els locals no han pogut transformar–. A més, els de Sant Boi s'han quedat amb un home menys per l'expulsió temporal de Sergi Guerrero (13-25, minut 62).

Però l'equip de Lewis Williams ha demostrat per què és el líder, i per què aspira a guanyar aquesta temporada la lliga. Res de posar-se nerviosos, de fer un pas enrere o de perdre l'ordre en atac o en defensa. I, el més important, mirar endavant i ser valents en les decisions.

Ho ha tingut molt clar Isaac Thompson, que només dos minuts després de l'assaig local, s'ha inventat un xut ras cap al lateral per l'arribada de Serrano, que ha sorprès la defensa del Salvador i ha caçat l'oval a la línia de marca, situant el cinquè assaig per la Santboiana, i neutralitzant qualsevol esperança local de remuntar (13-32).

Amb el partit vist per sentència, i amb només quinze minuts per jugar, els de Lewis Williams han deixat que l'enfrontament s'anés consumint de mica en mica. I només en una última jugada, El Salvador ha pogut anotar un assaig per escurçar distàncies, després d'un seguit de 'picks and go'.