Rugbi
Esports 11/11/2011

Arrenca la temporada europea de rugbi, amb la USAP i La Vila jugant l'Amlin Cup

Aquest cap de setmana comencen les competicions europees a nivell de clubs. La USAP i La Vila disputaran l’Amlin Cup, la segona competició europea en nivell d’importància

Ferran Vital
2 min
Els jugadors de l'USAP en un entrenament.

BarcelonaAquest cap de setmana proper comencen les competicions europees de rugbi amb la presència de dos clubs de rugbi ubicats a territoris de parla catalana a la mateixa competició, un fet inèdit fins a la data.

La USAP de Perpinyà i el club de rugbi de La Vila Joiosa (Alacant) jugaran la segona competició europea a nivell de clubs, coneguda com a European Amlin Challenge Cup, que enguany compta amb clubs amb molt renom europeu, com els equips francesos Stade Français, el Baiona i el Toulon, els anglesos del London Wasps, el Sale Sharks i del Newcastle o els italians del Pàdua.

La USAP (que no juga la màxima competició europea des de fa més de deu temporades) ha quedat enquadrada al Grup 4, on se les veurà amb equips a priori més assequibles com ara els italians del Prato, els gal·lesos del Newport Dragons o els anglesos d’Exeter Chiefs. Teòricament la USAP no ha de patir en excés contra els seus rivals de grup. El primer partit es diputarà a l’Aimé Giral de Perpinyà aquest mateix divendres a les set de la tarda contra els anglesos d’Exeter.

Per la seva banda, La Vila afronta amb tota la il·lusió del món el seu debut europeu contra els francesos d’Agen a l’estadi El Pantano de Vila-Joiosa aquest proper dissabte a les quatre de la tarda. Certament el campió de la Divisió d’Honor de la temporada passada no ha estat massa afortunat en el sorteig de grups, i ha quedat enquadrat al Grup 5, amb els potents clubs francesos d’Agen i de Brive i amb els totpoderosos Sale Sharks anglesos. L’objectiu ha de ser aprendre i gaudir de rugbi de nivell a les terres alacantines, ja que les opcions de sumar una victòria en la competició són certament escasses.

La Heineken Cup també aixeca el seu teló

Aquest mateix cap de setmana es disputarà la primera jornada de la Heineken Cup (màxima competició europea a nivell de clubs), en què es preveu que sigui l’edició més igualada de tota la història.

Fins a vint-i-quatre equips buscaran un lloc en els quarts de final, en una fase prèvia que promet emocions fortes. Els equips favorits (com de costum) seran els clubs irlandesos (el Munster i el Leinster, principalment), els anglesos (capitanejats per Northampton, Harlequins i el Leicester) els gal·lesos (representats pels Cardiff Blues, Scarlets i Ospreys)i els francesos (on cal destacar el “rei de copes” de Tolosa, els bascos del Biarritz Olympique-Pays Basque i els averns de Clermont, en franca línea ascendent). Malauradament, aquest any no veurem senyeres al vent a la màxima competició de rugbi europeu.

stats