Rugbi
Esports 16/02/2014

La 'baby Santboiana' perd la por i derrota el Getxo (24-19b)

El conjunt català capgira el marcador a la segona meitat per sumar una nova victòria a casa, amb les marques d'Apikotoa, Serex i Fede González

Sant BoiJust després que l'àrbitre indiqués el final del partit, els jugadors de la Santboiana s'han unit en una rotllana i han començat a celebrar el triomf amb un crit de guerra particular, per acabar saltant i donant les gràcies als aficionats que aquest diumenge s'han adreçat al Baldiri Aleu i han empès l'equip cap a una nova victòria a la Divisió d'Honor, aquest cop contra el Getxo (24-19b). Un resultat molt important per a un equip que mica en mica s'està fent fort al seu estadi i que es va compactant després de la renovació profunda del vestidor que s'ha fet aquesta temporada.

La 'baby Santboiana' ha après a patir i ja no té por de perdre. Encara que el marcador sigui advers els jugadors creuen en ells mateixos i lluiten per remuntar. A l'anterior partit a casa, contra l'Hernani, aquesta 'fe' els va catapultar cap a la victòria. I aquest cop, també contra un conjunt basc, també han sigut capaços d'aconseguir els quatre punts quan les coses semblaven més difícils.

Els homes de Lewis Williams són cada cop més madurs i ja comencen a dominar els partits. Les incorporacions de Matenga Baker i Fangatapu Apikotoa –arribats aquest hivern– semblen donar resultat i contribueixen a reforçar el joc de conjunt. Aquest diumenge, contra el Getxo, la Santboiana ha mogut la pilota amb criteri, tot i que ha pecat en excés de voler trencar la defensa visitant per l'eix. Tanmateix, en les 'melés' i 'touches', el conjunt ha estat sòlid, arribant a recuperar algunes pilotes que han servit per decantar la balança a favor dels locals.

El partit s'ha posat de cara per a la Santobiana al minut 8, amb un atac ràpid per la banda esquerra que ha completat Apikotoa a bandera. Ell mateix s'ha encarregat de transformar el xut a pals i situar el 7-0 al marcador. L'equip ha mantingut el domini i ha jugat prop de la zona de vint-i-dos visitant, tot i que sense fer cap més anotació. En canvi, sí que ha pogut fer dos assajos consecutius el Getxo. Primer amb un esprint que ha trencat la línia defensiva (27') i després, amb superioritat numèrica, aprofitant un 'pick&go' a l'esquerra, per situar el 7-14 amb què s'ha arribat al descans.

A la represa la Santboiana ha pogut igualar el marcador gràcies a un 'maul' precedit d'una 'touche' que ha transformat Jake Serex (42'). El marcador era d'empat a catorze i la dinàmica de joc venia a ser la mateixa, tot i que el Getxo ha sortit amb més intensitat. Els de Sant Boi han pogut contenir l'ímpetu visitant a canvi de cansar-se més del previst. Han estat els minuts més difícils dels locals, que han perdut algunes pilotes ja que el joc ha deixat de ser col·lectiu per ser més individual i les ajudes posteriors als placatges han arribat tard.

Una lesió visitant i de l'àrbitre principal –que ha necessitat assistència tot i que ha pogut seguir– han trencat el ritme de tots dos equips i a falta de deu minuts s'ha reprès l'enfrontament, encara amb empat. Apikotoa ha errat un xut a pals però, per sort de la Santboiana, un dels visitants ha sortit abans d'hora de la línia de marca i el tongalès ha tingut una segona oportunitat que no ha desaprofitat (17-14).

Els darrers minuts han estat agònics per als dos conjunts, exhausts després d'un partit intens, i que la Santboiana ha pogut jugar amb superioritat numèrica. Els de Lewis Williams han sabut jugar bé les seves cartes, enfortir la defensa per acabar recuperant la pilota al mig del camp i llançar un atac que ha completat Fede González sota pals. A falta d'un minut el partit estava sentenciat (24-14).

La Santboiana estava a una marca de la bonificació ofensiva i ha arriscat per aconseguir aquest punt, però el tir els ha sortit per la culata, ja que el Getxo ha pogut recuperar l'oval en posició compromesa i arribar a la línia de marca al límit del temps reglamentari (24-19), aconseguint a més la bonificació defensiva per perdre de menys de set punts. Una petita taca en un partit molt complet dels de Sant Boi.