Rugbi
Esports 04/02/2012

Una Escòcia valenta no té premi davant d'Anglaterra (6-13)

Escòcia no pot superar al gran rival anglès en la seva visita a Murrayfield. Els XV del Card ha jugat amb tot el valor del món contra els XV de la Rosa, però no ha sabut perforar els engranatges defensius anglesos

Ferran Vital
2 min
Chris Robshaw

BarcelonaEscòcia esperava aquest partit amb candeletes de feia força temps. En joc, la Copa Calcuta i alguna cosa més que un partit merament esportiu, donat el context social i polític dels darrers mesos al Regne Unit, amb la presentació formal d'un referèndum per la independència d'Escòcia per part del govern autònom escocès.

El vell estadi de Murrayfield era una olla a pressió per rebre el gran rival anglès, que avui disposava sobre la gespa un equip amb força novetats, començat pel tècnic ( Stuart Lancaster) i molts jugadors (Barritt, Farrell, Strettle..). El partit ha començat amb una Escòcia molt valenta i que ha pressionat força bé la sortida de pilota dels anglesos, per bé que han estat aquests els primers en avançar-se al marcador gràcies a un xut de càstig transformat per Farrell. A partir d'aquest moment, els escocesos s'han fet amos i senyors del partit i han estat capaços de remuntar el marcador gràcies a dos cops de càstig anotats per Parks.

Però el XV del Card ha sortit fred al començament del segon temps i ha encaixat un assaig al primer minut de la represa, anotat per Hodgson i transformat per Farrell. Arran de l'assaig anglès (un autèntic gerro d'aigua freda per les ambicions escoceses) els homes del XV del Card han comés massa imprecisions i errades en el joc a la mà que han servit per a què els sempre pragmàtics anglesos ampliessin el seu avantatge al marcador gràcies un darrer cop de càstig de Farrel a cinc minuts del final, que ha deixat el marcador en el 6 a 13 final.

Malgrat tot, cal destacar que el partit no ha estat exempt de polèmica, ja que en el tram final del partit hi ha hagut la jugada polèmica del matx, amb una "marca fantasma" entre l'escocès Laidlaw i l'anglès Ben Youngs en la que l'àrbitre del partit ha hagut de recórrer a la repetició televisiva, però finalment el quart àrbitre (encarregat de prendre les decisions d'acord a la repetició de la jugada) ha cregut que el jugador escocès no ha acabat de plantar la pilota amb el palmell de la mà i no ha concedit un assaig que podria haver canviat el signe del partit.

stats