Rugbi
Esports 27/11/2011

La Santboiana cau contra La Vila i perd la imbatibilitat al Baldiri Aleu (28-33)

Els líders de la Divisió d'Honor no han pogut mantenir el seu nivell de joc habitual i s'han vist superats pel vigent campió en un intercanvi de cops que no s'ha resolt fins l'últim minut

Sant BoiEl dia s'ha llevat gris a Sant Boi. El clima era fred i el cel amenaçava pluja. I no ha estat fins ben entrat el migdia que ha aparegut el sol i ha començat a remuntar la temperatura. Doncs una cosa similar li ha passat aquest diumenge a la Santboiana. L'equip que dirigeix Lewis Williams s'ha contagiat d'aquest ambient de final de tardor i li ha costat Déu i ajuda trobar-se amb ell mateix. I quan ho han fet ja ha estat massa tard per imposar-se a un conjunt sòlid, que ha sabut jugar amb intel·ligència els 80 minuts de partit.

El partit ha començat amb un cop transformat pels visitants, que ha estat respost per una marca transformada de la Santboiana, en un bon atac col·lectiu als vint minuts de joc. La primera meitat avançava a trompades, i cap dels dos conjunts podia imposar la seva superioritat. Els catalans trobaven a faltar aquell punt de frescor que els havia convertit en un conjunt letal. Mentre els de Vila-joiosa aguantaven amb valentia, i esperaven qualsevol desajust per fer mal.

Així han arribat dos assajos transformats pels visitants. El primer, trencant la defensa pel mig i anotant sota pals I l'altre en una acció de murri, servint una 'touche' amb rapidesa i arribant a la línia de marca davant la sorpresa de la defensa local (7-17).

Tanmateix, la Santboiana no s'ha resignat a aquest marcador i ha pogut escurçar distàncies just abans del descans, amb un atac llampec, situant el 14-17 al marcador.

El segon temps ha estat un intercanvi de cops constant, però que ha tingut una tònica similar a la del primer temps. La Santboiana hi posava ganes, però no trobava la clau de volta al partit. I entre accions ofensives i defensives, de tant en tant es produïa algun error, com en una acció sobre la línia de 22, quan La Villa ha recuperat la pilota d'un 'ruck' i ha pogut avançar fins a anotar la seva tercera transformació.

A partir d'aquí el partit ha fet un petit gir a favor dels locals, que ha fet somniar en la victòria als seguidors de la Santboiana. L'enfrontament ha guanyat en agressivitat, i això ha fet que els de Lewis Williams despertessin i comencessin a imposar la seva superioritat.

Tres cops de càstig anotats per Thompson per només un dels visitants; i una marca -no transformada- que ha arribat gràcies a un 'maul' molt consistent han situat els de Sant Boi un punt per sobre el marcador a l'hora de partit (28-27).

Amb vint minuts per davant i un marcador tant ajustat, tots dos conjunts s'han posat uns guants de seda per encarar el tram final, tots dos conscients que qualsevol error podia ser fatal. I la moneda ha caigut del cantó de La Vila, que ha estat més contundent en les seves accions ofensives i ha forçat dos cops de càstig que han situat el 28-33.

Santboiana i La Vila han estat penalitzats amb una expulsió temporal, i els catalans han tingut una última possessió per anotar una marca. Però una primera arribada de Le Roux ha estat anul·lada fer fora de joc; i posteriorment, amb una melé que s'ha quedat a pocs centímetres de la glòria.

Després de set partits invicte, la Santboiana ha encaixat la segona derrota de la temporada, la primera al seu estadi, en l'últim partit de la primera volta del campionat.