RUGBI
Esports 24/02/2011

Els clubs de rugbi històrics de Barcelona demanen un Pla Estratègic a l’Ajuntament

Els sis clubs històrics han presentat aquesta setmana un document per tal de demanar a l'Ajuntament propostes per millorar el dia a dia d'aquest esport a la ciutat.

Redacció
2 min
Una plantilla dels Químics ER, equip de rugbi de Barcelona

BarcelonaEls sis clubs històrics de rugbi de Barcelona (FC Barcelona, BUC, CEU, Gòtics RC, CN Poblenou – Enginyers Rugby i Químics ER, i amb el suport de l’Associació de Veterans de Rugby de Barcelona) han fet entrega aquesta setmana a l’Ajuntament del document Pla per redreçar la situació anòmala d’un esport centenari, que també va ser entregat a tots els grups polítics que formen el consistori barceloní, així com a la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

En aquest document es fa esment de les principals mancances actuals del rugbi a Barcelona (manca de camps, imatge negativa i desvirtuada, manca de recolzament públic i privat), es reivindiquen els valors que el rugbi pot aportar a la societat actual (cohesió i integració social, esport formador i forjador), s’aposta per la dignificació d’aquest esport a la ciutat, i finalment es proposen una sèrie de mesures d’aplicació immediata per tal de capgirar l’actual situació de menysteniment que pateix: millora i dignificació de les instal·lacions existents i localització de zones esportives infrautilitzades a la ciutat per tal d’ubicar-hi camps aptes per a la pràctica del rugbi.

Ara fa un mes, els sis clubs històrics de la ciutat van presentar a l’Ajuntament el Manifest dels clubs de Barcelona pel manteniment i la regeneració de l’esport i les tradicions del rugbi a la capital de Catalunya, en què es posicionaven contra la política esportiva de l’Ajuntament respecte el rugbi. La presentació d’aquest manifest va coincidir amb una notificació de la Guàrdia Urbana de Barcelona on es prohibia expressament la celebració d’un tercer temps al Centre Esportiu Municipal Mar Bella, fet inèdit en el món de l’esport i que va provocar molta polèmica.

Al llarg d’aquest mes els partits polítics que conformen l’oposició en l’Ajuntament (CiU, PP i ERC) han contactat i mantingut entrevistes amb els sis clubs, però no així amb el bipartit governant (PSC-ICV), de qui no han rebut cap missatge més enllà de les declaracions fetes als mitjans de comunicació.

100 anys de rugbi a Catalunya

Així mateix, fruit d’una recerca documental, els sis clubs han descobert que els primers partits de rugby jugats a Barcelona, a Catalunya i a l’Estat Espanyol van tenir lloc entre el 21 de maig i el 5 de juny de 1911 entre el C.D. Espanyol i el club Patrie (format per francesos residents a la ciutat), fet que ha de ser considerat com el centenari del rugby a Espanya. A tal efecte han constituït una comissió conjunta amb el RCD Espanyol per tal de celebrar un partit i una sèrie d’actes commemoratius de tal efemèride.

stats