DIVISIÓ D'HONOR
Esports 06/03/2011

La Santboiana guanya a un Baldiri Aleu ple de gom a gom i evita el descens (35-29)

Festa a Sant Boi de Llobregat. La Santboiana ha derrotat per 35 a 29 al Ciencias de Sevilla i jugarà una temporada més a la Divisió d'honor.

BarcelonaLa UE Santboiana continuarà un any més a l'elit del rugbi estatal després de vèncer en l'últim partit de lliga el Cajasol Ciencias per un ajustat 35-29. Els catalans, que depenien d'ells mateixos per assegurar-se la permanència, han sabut patir en els darrers minuts d'un partit que s'ha jugat a un Baldiri Aleu ple de gom a gom.

El degà del rugbi català i estatal doncs, evita que per primer cop en la història el rugbi català no tingui un equip a Primera. Els homes de Bruce Hemara han començat fortíssims i ràpidament han obert un forat en el marcador (20-8). La resposta dels andalusos, però, ha igualat les coses abans del descans (23-22) i ha obligat els locals a fer un esforç per endur-se el partit i segellar la continuïtat en la màxima categoria.

Amb 35-29 al marcador, i complint-se els 80 minuts reglamentaris, el Cajasol ha disposat d'una última possessió però el jugador que conduia la pilota ha vist com se li esmunyia dels dits i no podia aconseguir la marca. Un fet que, amb la transformació posterior, hagués condemnat els catalans. En la melé posterior, la Santboiana ha pogut contenir l'atac i el marcador ja no s'ha mogut.

Santboiana 35 - Cajasol 29

SANTBOIANA: Víctor, Hapy (Palomo, 68'), Colet, Max (Cristian), Serrano, Llorens, Miño, Massoni, Douglas, Hamon, Arnaud, Balsalobre (Lucas, 50'), Guerrero, Richmond, Mayol.

CAJASOL: Macchia, Rocha, Galindo, Villanueva, Moreno, De Juan, Ledesma, Ortega, Aparicio, Mazo, Barrera, Smith, Ustarroz, Miguel Dominguez, Camacho.

MARCADOR:7-0 (9') Marca de Víctor transforomada per Pablo. 10-0 (16') Cop de Pablo. 10-3 (19') Cop de Camacho. 13-3 (23') Cop de Pablo. 20-3 (24') Marca d'Isaac transformada per Pablo. 20-8 (28') Marca de Camacho. 20-15 (31') Marca de Mazo transformada per Camacho. 23-15 (40') Cop de Pablo -mitja part-. 23-22 (42') Marca de Macchia transformada per Camacho. 30-22 (44') Marca de Pablo transformada per ell mateix. 35-22 (63') Marca de Colet. 35-29 (71') Marca de càstig transformada per Pablo.

ÀRBITRE: T. Montoya (basc).

ESTADI: Baldiri Aleu, 3.000 persones.