Esports 27/07/2018

La selecció espanyola de waterpolo es penja el bronze europeu femení (6-12)

El combinat de l'Holanda ha guanyat el campionat en batre Grècia (6-4)

La selecció espanyola de waterpolo es penja el bronze europeu femení

BarcelonaLa selecció espanyola va tancar ahir els Europeus de waterpolo amb el bronze femení. El combinat liderat per Miki Oca es va pujar al podi en guanyar l’Hongria en la final de consolació (6-12) de les piscines Bernat Picornell. Exhibició de l’equip per mantenir l’excelsa trajectòria dels últims anys i, de retruc, per oblidar la derrota a semifinals contra Grècia. Triomf ben construït des de l’inici, amb un parcial 0-2 que va anar creixent fins al 6-1.

Espanya va dominar per moments el seu rival. Les hongareses, campió de l’última edició, van patir l’encert i la defensa estatal, afinada fins al límit. El 6-3 del descans va obrir una mica l’enfrontament, cada vegada més vermell amb el pas dels minuts. Un segon parcial demolidor, de 4-0 (3-10) va sentenciar la victòria i el bronze de l’equip espanyol femení, el primer de la seva història.

L’Holanda, campiona

La medalla d’or va ser per al combinat d’Holanda, que va imposar-se a Grècia, plata, en l’últim partit del campionat femení (6-4). El campionat es va vendre molt car. Els dos equips van mantenir un duel trepidant, que es va resoldre en els últims quarts. Sempre, però, amb les holandeses mantenint l’avantatge en el marcador en la final continental amb menys gols de la història. Avui serà el torn per a les medalles masculines, amb Espanya buscant l’or.e