Mundial de Snowboard 2011
Esports 22/01/2011

Seppe Smits i Benjamin Karl es pengen els últims ors dels Mundials de La Molina

El belga Smits ha guanyat en la modalitat d'Slopestyle, mentre que l'austríac Karl ha estat el vencedor de l'Eslàlom Paral·lel

Redacció
2 min
El belga Seppe Smits amb la medalla d'or aconseguida en la modalitat de "slopestyle".

La MolinaLa vuitena i última jornada dels IX Mundials Snowboard FIS La Molina 2011 ha tingut un final espectacular, amb quatre campions del món d'una tacada i amb una massiva afluència de públic a l'estació gironina, xifrada en 8.000 persones. A causa de l'ajornament de divendres, pel fort vent, les finals masculina i femenina de l'Eslàlom Paral·lel han coincidit amb les de l'última prova, en la modalitat d'Slopestyle.

La final masculina d'Slopestyle ha estat sens dubte la gran protagonista de la jornada. La importància de La Molina 2011 és que, gràcies a la seva inclusió a última hora (el passat mes de novembre) en el programa competitiu i l'èxit de públic obtingut, la Federació Internacional d'Esquí compta amb un poderós argument per aconseguir que l’Slopestyle triomfi en l'escena olímpica. Aquesta modalitat serà olímpica per primer cop en els propers Jocs, d'aquí a tres anys, a Sochi (Rússia).

En la final d'Slopestyle, el belga Seppe Smits s'ha penjat l'or després d'aprofitar un error del suec Nicklas Mattson en l'última ronda, que ha acabat segon. El finès Ville Paumola ha completat el podi.

Cal destacar el paper dels dos catalans classificats sorprenentment per a la final. Isaac Vergés i Carles Manich han completat una bona actuació, tot i la distància qualitativa que els separa dels millors riders del món. Vergés ha acabat 12è gràcies a una segona mànega més que satisfactòria mentre que Manich, amb una caiguda en la mateixa sèrie, només ha pogut acabar 18è i últim. Amb tot, ambdós esportistes s'han mostrat satisfets per l'oportunitat que els ha brindat el mundial i l'experiència viscuda.

En categoria femenina, Rukajarvi ha superat Sarka Pancochova i Shelly Gotileb.

L'austríac Karl, el gran triomfador

La final masculina de l'Eslàlom Paral·lel ha coronat l'austríac Benjamin Karl com a gran triomfador del Mundial, ja que al seu títol en el Gegant ha sumat també el de l'Eslàlom.

El principal rival a priori de Karl era Simon Schoch, campió mundial el 2007 i subcampió olímpic de Gegant el 2006; però el suís no ha pogut amb la qualitat de l'austríac. Karl, que a més va guanyar la passada Copa del Món i és líder de l'actual, ha estat acompanyat al podi pel sorprenent eslovè Rok Marguc, que ha superat pel bronze a un altre austríac, Andreas Prommegger, segon en l'actual Copa del Món.

En la prova femenina de l'Eslàlom Paral·lel, Hilde-Katrina Engeli ha guanyat a la final a l'holandesa Nicolien Sauerbreij, actual campiona olímpica de Gegant. El podi l'han completat l'austríaca Claudia Riegler, subcampiona del món de Gegant.

stats