Tenis
Esports 25/01/2013

Andy Murray derrota Federer i jugarà la final de l'Open d'Austràlia contra Djokovic

El britànic disputarà la seva tercera final a Melbourne Park després de guanyar en cinc sets: 6-4, 6-7 (5), 6-3, 6-7 (2) i 6-2

Efe
1 min

MelbourneEl britànic Andy Murray ha arribat per tercera vegada a la final de l'Open d'Austràlia, després de derrotar aquest divendres el suís Roger Federer per 6-4, 6-7 (5), 6-3, 6-7 (2) i 6-2. Murray, guanyador de l'Open dels Estats Units l'any passat, s'enfrontarà a la final contra el serbi Novak Djokovic, número u del món, que dijous va derrotar en l'altra semifinal David Ferrer, per 6-2, 6-2 i 6-1.

El jugador escocès mai havia pogut guanyar a Federer en un torneig del Grand Slam, però a la quarta oportunitat ha trencat aquest malefici ajudat per un gran servei i una espectacular recuperació en el quart set, en què el suís ha arribat a anar dominant per 4-1.

Murray, no només ha igualat 4-4, sinó que ha sigut capaç de trencar el servei de Federer en blanc en l'onzè per servir per guanyar el partit a continuació, estant a dos punts de la victòria. El suís, fred i amb convicció, ha aconseguit robar el servei i forçar el segon desempat de la nit, on una vegada més s'ha imposat el seu mestratge en aquests jocs curts.

Però l'escocès ha fet un començament del cinquè set espectacular guanyant els tres primers jocs (3-0) cedint únicament quatre punts de 16 disputats. Aquest avantatge ha sigut suficient per mantenir-lo fins al final, i trencar de nou el de Federer en el vuitè, segellant la seva victòria, per situar en 11-9 els seus enfrontaments.

El jugador escocès ha arribat a l'Open d'Austràlia després de vèncer al torneig de Brisbane, i encadena deu victòries seguides en aquest començament de l'any.

stats