Tenis
Esports 17/12/2012

Arantxa Sánchez Vicario dimiteix com a capitana de l'equip de la Copa Federació

L'extenista catalana ha renunciat al càrrec com a mostra de suport al nombrós grup de jugadores espanyoles que fa poc es van manifestar en contra de l'actual president de la Federació Espanyola de Tenis, José Luis Escañuela

Efe
2 min
Arantxa Sánchez Vicario i José Luis Escañuela

BarcelonaL'extenista Arantxa Sánchez Vicario ha anunciat que dimiteix com capitana de l'equip de Copa Federació de tenis. En una carta dirigida al president de la Reial Federació Espanyola de Tenis (RFET), José Luis Escañuela, Arantxa expressa que "l'últim incident de la "plantada" d'un grup molt nombrós de jugadores per trencar les relacions amb la RFET ha estat determinant" per prendre dues decisions, entre elles la seva dimissió irrevocable.

El dia 11 de desembre, les principals jugadores espanyoles van anunciar la decisió de "trencar relacions a nivell personal i professional" amb Escañuela, en considerar que aquest havia incomplert els acords que ambdues parts van signar fa dos anys en el Consell Superior d'Esports per assegurar el futur del tenis femení.

Arantxa argumenta que vol "donar suport a les jugadores en el seu plantejament, per al qual m'han demanat el meu suport". "Encara que jo no he format part de cap reunió entre jugadores, ni converses de signatures, jo no puc ignorar la majoria de les jugadores i quedar-ne al marge", afegeix. Al costat dels noms de Carla Suárez, Garbiñe Muguruza, María José Martínez, Sílvia Soler, Estrella Cabeza, Núria Llagostera, Arantxa Parra, Lourdes Domínguez i Laura Pous, hi figuraven també els d'Arantxa Sánchez Vicario i Conchita Martínez. L'extenista d'Osca, però, es va desvincular l'endemà d'aquesta carta i va aclarir que encara que donava suport al tenis femení, no havia format part de cap reunió organitzada per les jugadores, "ni de converses, de firmes i menys encara de negociacions ni de reunions amb el senyor Escañuela". Anabel Medina, Lara Arruabarrena i Tita Torró van ser les tres úniques tenistes espanyoles de nivell que en principi no es van unir a la iniciativa.

L'anunci com a capitana de l'equip de Copa Federació d'Arantxa es va fer oficial el 28 de desembre de l'any passat, i el seu debut es va produir contra Rússia (3-2 per les russes) el febrer de l'any passat en la primera ronda del Grup Mundial a Moscou. Després, del 21 al 22 d'abril, l'equip espanyol va caure davant el d'Eslovàquia (3-2) a Marbella a la repesca. Situat ara en el Grup Mundial II el 2013, després de baixar de l'elit, espera rival en el sorteig que tindrà lloc el 6 de juny a Roland Garros. "Fa un any vaig acceptar amb il·lusió assumir la responsabilitat de ser capitana de l'equip espanyol femení. Des del primer moment he intentat fer la meva feina amb la màxima professionalitat, de la mateixa manera que ho feia en la meva època de jugadora i més, intentant aportar-hi la meva experiència ", diu Arantxa en la seva carta.

Arantxa presenta la seva dimissió un any abans que finalitzi el seu contracte. "Crec que és el coherent i el que professionalment estic obligada a decidir", diu en la seva nota, en què apunta que espera i desitja que aquesta decisió "serveixi de revulsiu perquè la RFET prengui les mesures i decisions que facin possible un canvi radical en els plantejaments amb el tenis femení".

Amb aquesta renúncia, Arantxa Sánchez Vicario es posa al costat de les principals jugadores espanyoles que desitgen que Escañuela no sigui reelegit a les eleccions a la presidència de la RFET del 19 de gener.

stats